OSB Başkanı Nursaçan'dan dikkat çeken açıklama: Karın darlığını aşarsak olur

TAKİP ET >>

Vali Süleyman Kamçı'nın, sanayilere yönelik olarak yaptığı, “Bazı şehirler 3 ya da 5 katı hedef koymuş. 2023'te 5 Milyar dolarlık ihracatı yakalamamız lazım” açıklamasını değerlendiren Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Tahir Nursaçan, dikkat çeken açıklamalar yaptı. Kendilerine destek veren herkese teşekkür eden Nursaçan, “Aramızdaki haksız rekabeti, karın darlığını yok edersek, birlik olursak, paylaşıma açık olursak, birbirimize destek olursak Kayseri 2,5 milyar doları sadece mobilya sektöründe yapar. Çünkü tek taştan duvar olmaz. Eğer bu anlayışla çalışırsak Kayseri olarak sayın Valimizin ifade ettiği, 2023'te 5 milyar dolarlık ihracat hedefini geçeriz inşallah” ifadelerini kullandı. Nursaçan'ın, “Karın darlığı” göndermesini kime ya da kimlere yönelik yaptığı ise merak konusu oldu.

Kayseri Valisi Süleyman Kamçı'nın, sanayicilere yönelik olarak “2023'te 5 Milyar dolarlık ihracatı hedeflemeliyiz” açıklamasının yankıları sürüyor. “Sanayicilere yönelik olarak elimizden gelen desteği veriyoruz ve vermeye de devam edeceğiz” diyen Vali Kamçı, “Kayseri olarak ihracat rakamlarını arttırmalıyız. Şu an Kayseri'nin dış ticaret 2 milyar dolar. Bazı şehirler bu yöndeki hedeflerini 3 ya da 5 katı artıracağını açıklıyor, yeni hedefler belirliyor. Kayseri'de de 2023 yılında 5 milyar dolar rakamını yakalamamız lazım. Yüzde yüz arttırmamız lazım” dedi.

“BİRLİK OLURSAK, PAYLAŞIRSAK VALİMİZİN AÇIKLADIĞI HEDEFİ GEÇERİZ”

Vali Kamçı'nın yaptığı bu yöndeki açıklamaları değerlendiren Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Tahir Nursaçan, 38 Kent TV'de Gazeteci Levent Çil'in sunduğu “Kent Gündemi” programına katılarak çarpıcı açıklamalar yaptı. Kayseri'nin Vali Kamçı'nın belirlediği 5 Milyar dolarlık ihracat hedefini yakalayacağını hatta geçebileceğini ifade eden Nursaçan, “Kayseri üretim şehirlerinden birisi. 1300 fabrika, 75 bin civarında çalışanımız var. Tarlada izin yoksa harmanda da yüzün olamaz. Bu nedenle çok çalışmalıyız. Aramızdaki haksız rekabeti, karın darlığını yok edersek, birlik olursak, paylaşıma açık olursak, birbirimize destek olursak Kayseri 2.5 milyar doları sadece mobilya sektöründe yapar. Basına da bu konuda çok iş düşüyor. Tek taştan duvar olmaz derler. Eğer bir arada olursak, çalışırsak Kayseri sanayisi bu hedefi başarır. Kayseri, Sayın Valimizin dediği gibi 5 milyar doları 2023'e girdiğimizde yakalar, bu rakamı geçeriz de inşallah. Bu hedefi yakalayacağımıza inancım tam, ama bu konuda birlik olmak şart” şeklinde konuştu. Diğer yandan Nursaçan, İstanbul Sanayi Odası'nın (İSO) açıkladığı Türkiye'nin en büyük ikinci 500 sanayi kuruluşları listesine giren 14 Kayseri firmasını da tebrik etti.

Haber: Cafer ZENGİN

Bakmadan Geçme