Orhan Başkan yalnız değildir

Son çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile görevden ihraç edilen kamu çalışanları arasında yer alan Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) Kayseri Şube Başkanı Orhan Karakaya'ya destek vermek için siyasi parti ve STK temsilcileri, Eğitim ve Araştırma Hastanesi Poliklinikleri önünde bir araya geldi.

TAKİP ET >>

Son çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile görevden ihraç edilen kamu çalışanları arasında yer alan Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) Kayseri Şube Başkanı Orhan Karakaya'ya destek vermek için siyasi parti ve STK temsilcileri, Eğitim ve Araştırma Hastanesi Poliklinikleri önünde bir araya geldi. İhraç edilen Karakaya, neden ihraç edildiğini bilmediğini belirterek, “Ben bugüne kadar haksızlıklara karşı çıktım, sendikal mücadele verdim. Asla yanlış bir şey yapmadım. Haklılığımız ortaya çıkacak ve yeniden görevimize geri döneceğiz.” dedi.

“Baskılar bizi yıldıramaz” , “Orhan Başkan yalnız değildir” , “Hukuksuz ihraçlara son” , “Keyfi hukuksuz kıyımlara teslim olmayacağız” yazılı dövizlerle dikkat çeken kalabalık aynı zamanda “Gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verece” , “Susma sustukça sıra sana gelecek” , “Baskılar bizi yıldıramaz”, “Orhan Başkan onurumuzdur” şeklinde sloganlar da attı. KESK adına konuşan Eğitim Sen Şube Başkanı Ulaş Apaydın, Orhan Karakaya'nın yalnız olmadığını belirtti.

KARAKAYA, YANLIŞLARI KORKMADAN HEP DİLE GETİRDİ

Apaydın, “Şimdiye kadar tek işi sendikal faaliyet yürütmek olan, tek işi hükümetin yapmış olduğu yanlışlıklara karşı çıkmak olan, Başhekimliğin yaptığı yanlışlıkları, usulsüzlükleri korkmadan, yılmadan dile getirmek olan, meydanlarda haykırmak olan, kamuoyuna duyuran SES Şube başkanımızı ihraç ettiler. Biz amaçlarını biliyoruz. Ama bizleri bu haklı davadan vazgeçiremeyeceksiniz. Bizler bedeli ne olursa olsun, nereye kadar varırsa varsın emekçilerin hakkını sonuna kadar savunmaya devam edeceğiz. Sizler, haklı SES'leri asla susturamazsınız. Bu mücadele bizler olduğu sürece, ülkenin gelişmesini isteyen onurlu insanlar olduğu sürece, yandaş medyaya karşı da bedeli ne olursa olsun devam edecek, bizler mücadele etmeye devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

BU HATADAN DERHAL DÖNÜN

Açıklamasında Valilik makamına da seslenen Apaydın, “Bu hatayı yapan, bu algıyı oluşturmak isteyen başta Valilik makamı olmak üzere, oraya haber gönderen Başhekimlik'e bir daha sesleniyoruz; bu yanlıştan, hatadan derhal dönün. Kamunun vicdanın rahatlasın. Derhal bu hatadan geri dönün. Adalet işte o zaman yerini bulsun.” dedi.

Daha sonra konuşan SES Şube Başkanı Orhan Karakaya ise 21 yıldır hastanede çalıştığını ve 17 yıldır da SES Şube Başkanlığı görevinde bulunduğunu belirtti. Haksız yere, kendisine herhangi bir bilgi verilmeden kanun hükmünde kararname ile görevinden ihraç edildiğini anlatan Karakaya, “10-15 gün önce burada bir açıklama yapmıştım. Hastanemizde ki yanlış uygulamaları, hastalarımızı düşünmesi gereken idarecilerin kendilerini düşündüklerini ve hastalara bodrum katta muayene olmayı layık görenlerin boşattıkları 2.blok 1.katı yani eski göz polikliniğini kendilerine makam odası yaptıklarını söylemiştim. Aynı açıklamam da hastanemizin Ortopedi servisinde yapılan bazı usulsüz ameliyatlar nedeniyle hastanemizin, devletimizin soyulduğunu, zarara uğratıldığını bazı doktorların da haksız kazanç sağladığını söylemiştim. Bu uygulama aynen devam ediyor, ettiriliyor. Hastane idaresi göz yumuyor. Ortopedi servisinde yapılan bu usulsüz ameliyatlarda kullanılan ortez-protez malzemelerin de darbeci denen FETÖ örgütüne yakın bir firmadan temin edildiğine dair bilgilerin olduğu da söyleniyor. Araştırması gereken, bu usulsüz uygulamayı engellemesi gereken hastane yönetimi, başhekimi bu yaşanan usulsüzlüğü niçin sonlandırmıyor, niçin engel olmuyor? Bu soruları ve cevaplarını sizlerin takdirine bırakıyorum.” diye konuştu.

BU FETÖ ÖRGÜTÜNE DESTEK VEREN, DARBEYE ARKA ÇIKAN HİÇ Mİ BAKAN, MİLLETVEKİLİ, BELEDİYE BAŞKANI YOK?

Yaptığı açıklamalardan dolayı sık sık görev yerinin değiştirildiğini ifade eden Karakaya, şunları söyledi: “Aynı açıklamamın sonunda gerçek darbecilerin ortaya çıkarılmasını, darbe girişiminin siyasi ayağı olan Bakan, Milletvekili, cemaatlere çalışan, arsa tahsis eden her türlü kolaylığı sağlayan Belediye Başkanları ayağının niçin ortaya çıkarılmadığını dile getirmiştim. Adil-tarafsız yargılama yapılmadan sadece memur konumunda olan yüz binlerce insanı sorgusuz-sualsiz görevden atarak, açığa alarak, ihraç ederek darbe ve darbecilerle hesaplaşmanın olamayacağını dile getirmiştim. At izinin İt izine karıştırıldığını söylemiştim. Şimdi bu FETÖ örgütüne destek veren, darbeye arka çıkan hiç mi Bakan, Milletvekili, Belediye Başkanı yok? Sadece bu örgüte destek veren memurlar, işçiler mi var? Yayınlanan KHK ile bende sorgusuz, sualsiz, hiçbir yargılama, ön soruşturma yapılmadan direk listeye adım yazılarak ihraç edilen 100 binlerce insandan, çalışanlardan biri oldum. Niçin, ihraç edildim nedenini bilmiyorum. Aslında ben niçin atıldığımı ihraç edildiğimi tahmin ediyorum. Adil, tarafsız, hastaları düşünen bir hastane idaresi, yöneticisi istediğim için. Hastanemizde yaşanan her türlü usulsüzlüğü, yanlış uygulamayı idareye bildirdiğim ve basın ile kamuoyu ile yani sizlerle paylaştığım için. Eylemler, basın açıklamaları yaparak bunları dile getirdiğim için işimden atıldım. Bir de Halkımızın daha iyi sağlık hizmeti alması için, sağlık hakkının parasız olması için, hastanelerimizin özelleştirilmemesi için, iş güvencemiz kaldırılmasın, herkese iş aş verilsin, her çalışanın iş güvencesi olsun. Patronların iki dudağı arasında çalışmayalım istedim, dile getirdim. Ülkemizde hepimiz barış içerisinde, insanca yaşayalım, herkes emeğinin karşılığını alsın istedim bunlar için gücüm yettiğince sendikamla birlikte yıllarca mücadele ettim, etmeye çalıştım. Daha fazla demokrasi, daha fazla özgürlük istedim, istedik. Bizi yönetenler için bunlardan daha büyük bir gerekçe olamayacağını biliyoruz. Bunları dile getirdiğimiz, bunları istediğimiz için ihraç edildiğimi biliyorum, İsmimin de hastane idaresi tarafından bildirildiğini düşünüyorum.”

BEN SADECE SENDİKAL ANLAMDA GÜCÜM YETTİĞİ ORANDA MÜCADELE ETTİM

Açıklamasında, “SES üyeliğim dışında başka bir yere üyeliğim yok. Beni bir de AKP'ye sahte üye yaptılar. Savcılığa başvurdum bu durumu da düzelttim.” ifadelerini de kullanan Karakaya, “ Ben 21 yıldır bu hastanede memur olarak görev yapmaktayım. Bu 21 yılın 17 yılını sendika şube başkanı olarak geçirdim. Aranızda beni bilenler, yaptığım açıklamada görenler var. Beni Kayseri Kamuoyu da sağlık çalışanları da iyi biliyor. Ben suç olacak başımı öne eğecek hiçbir iş yapmadım. Ben sadece sendikal anlamda gücüm yettiği oranda mücadele ettim. Sendikam SES ve sahte olarak yapılan AKP ye üyeliğim dışında hiçbir yere üyeliğim olmamıştır. Hiçbir terör örgütü ile bağlantım yoktur, olamaz. Aksine terör eylemlerini lanetleyen, barış isteyen onlarca basın açıklaması yaptım, yaptık. Bu yönde yapılan eylemlere katılmışlığım vardır. Yakın dostlarımda benim nasıl bir yerde durduğumu, ne için mücadele ettiğimi çok iyi bilmektedir. Ben yaptığım işlerden, verdiğim mücadeleden vicdanen rahatım, huzurluğum. Benim ihraç edilmeme neden olacak, gerekçe yapılacak hiçbir şeyim yok. Bu kadar net konuşuyorum. Ama benim ihraç edilmemin AKP yandaşlığı yapanlar, partizanlık yapanlar ile her zaman benden sendikamız SES den rahatsız olan idareciler dışında çoğunluğun vicdanlarını rahatsız ettiğini biliyorum. Bugün burada oluşan tablo ve dünden beri beni arayan tüm insanlar bunun kanıtıdır. Ben ve benim gibi işinden atılan, ihraç edilenler olarak bizler geri döneceğiz, biz kazanacağız. Bunu bilin ve unutmayın. Çünkü biz haklıyız. Bizleri haksız, hukuksuz bir şekilde ihraç ederek bu haklı mücadelemizden döndüremezsiniz.” şeklinde konuştu. Yapılan basın açıklaması sonrasında kalabalık alkışlarla ve sloganlarla ihraç kararını bir süre daha protesto ettikten sonra alandan ayrıldı. Diğer yandan Cumartesi günü saat 14:00'da bu kez de Cumhuriyet Meydanı'nda Orhan Karakaya'ya destek vermek için siyasi parti ve STK temsilcilerinin toplanacağı belirtildi.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme