ÖNCE YEMEK YAPTILAR, SONRA SERTİFİKA ALDILAR

TAKİP ET >>

Kayseri Lokantacılar ve Pastacılar Odası tarafından düzenlenen programda, uygulamalı olarak yapılan gözleme, katmer ve ızgara çeşitlerinde başarılı olan 28 ustaya, sertifikaları verildi.
Kayseri Lokantacılar ve Pastacılar Odası tarafından uygulamalı olarak yapılan yemeklerde başarılı olan ustalara sertifikaları verildi. Osman Düşüngel Mesleki Eğitim Merkezi Toplantı Salonu'nda düzenlenen törende, sertifika almak için gayret gösteren ustalar marifetlerini sergiledi. Kayseri Lokantacılar ve Pastacılar Odası Başkanı Hayrettin Köse de ustalarla sohbet etti.
Burada uygulama hakkında bilgiler veren Köse, 'Kayıt dışı ekonomiye en fazla zarar veren canımızı yakan sektör şuanda piyasadaki olumsuzluklar o kadar çok ki gerçekten bundan bizlerin canı yanıyor. Ruhsatsız çalışan işletmeler, maliyetinin altında satan işletmeler ve devasa büyük firmalar kapasite raporu ile bunların satacağı ürünler belli olduğu halde her şeyi satıyorlar. Çay ocaklarının kahvaltı ayağından hizmet vermesi, bakkallarda ızgara çeşitlerinin yapılması, Pazar yerlerinde kamyonlar ile lokantacılık yapılması sektörümüzü o kadar çok olumsuz etkiliyor ki, artık bunun bir devlet politikası olması lazım. Önüne gelenin her şeyi açmaması lazım. Bir mahalle kaç tane lokanta kaldırır, kaç tane pastane kaldırır diye düşünülüp popülist politikalardan vazgeçilmesi lazımdır. Bu esnafın sorunları ile ilgilenmek gerekir diye düşünüyoruz.
Burada 3308 yasa ile üyelerimizin ve yanında çalışan arkadaşlarımızı belgelendirmektir' dedi.
Eğitim işbirliklerinin Kayseri Valiliği onaylı olduğunu söyleyen Köse, lokantacılığın zahmet isteyen bir iş olduğunu belirtti. Başkan Köse, şöyle konuştu:
'Bizim eğitim işbirliği protokolümüz valilik onaylıdır. 24 Şubat'ta birinci basamak olarak kalfalık sınavlarını yaptık. 3 Mart'ta ise ustalık sınavlarını yaptık. Burada da arkadaşlarımıza uygulamalı olarak sınav yapıyoruz. Başarılı olanlara da belgelerini vereceğiz. Bu iş emek ve zahmet ister. Herkes burada emek veriyor. Bizim tek tutar dalımız eğitimli bireyler yetiştirmektir. Yoksa bu kadar olumsuzluklara rağmen başka bir tutar dalımız yoktur.'
Sertifika almaya hak kazanan kadın dönerci Fatma Yıldırım da, 'Biz dönerciyiz. Burada da uygulamalı olarak şiş taktık. Mutfağı çok seviyorum. Elimde yatkın olduğu için bu mesleği seçtim' ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından sertifika almaya hak kazanan 28 ustaya sertifikaları verildi.

Bakmadan Geçme