Öğrenci ekonomisinin cankurtaranı KAYBİS

TAKİP ET >>

Büyükşehir Belediyesi'nin Kaybis yani Kayseri Bisiklet uygulaması kentteki birçok vatandaşın ulaşımına katkı sağlıyor. Araçların oluşturduğu, hava kirliliğinin önüne geçilmesinin planlandığı, uygulama özellikle ekonomik bütçesi kısıtlı olan üniversite öğrencilerinin de ulaşımda adeta cankurtaranı…

Kayseri Bisiklet yani Kısa adıyla KAYBİS uygulaması vatandaşların ulaşım konusunda sıkıntısına bir yerde çözüm sağlıyor. Hava kirliliğinin önüne geçiliyor ve sağlıklı yaşama da katkı konuluyor. Vatandaşlar belediyeden alınacak KayBis kartı ile birçok noktada istasyonları olan bu bisikletleri kiralayabiliyor Bisiklette işi biten vatandaşlar, bisikleti, herhangi bir istasyona bırakabiliyorlar İlk 30 dakikasının ücretsiz olması ise en çok ekonomik durumu kısıtlı olan üniversite öğrencilerinin işine yarıyor. Üniversite öğrencileri Meydan'dan kiraladıkları bisiklet ile Talas'a yarım saatte giderek, ücretsiz ulaşımdan faydalanıyorlar.

Bisikletle gezmek, sağlıklı yaşamak, ve ulaşımda bisiklet kullanıp hava kirliliğinin önüne geçmek isteyenler vatandaşlar için şehirdeki Kaybis istasyonları ise şöyle : Hürriyet Beşyol, Eski Sanayi, Devlet Hastanesi, Düvenönü, Küçükçalık, Medrese, Cumhuriyet Meydanı, Ayşe Baldöktü, Fuzuli, Yıldız Parkı, Emirgan, M.Şimşek Bulvarı, O.Zeki Yücesan, Alparslan, Tuna Caddesi, 30 Ağustos Bulvarı, Erciyesevler, Üniversite İçi (3 Adet), Mazakaland Buz Pisti, Mazakaland Hayvanat Bahçesi. Yeni olarak Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Talas Yurtlar, Talas Bahçelievler, Talas Toki, Talas Anayurt, Kayseri Adliye Önü, Kaski Önü, Koçak.

Haber/ Fotoğraf: Güler Ruhsar AKTAŞ

Bakmadan Geçme