'O YİĞİT BİR TÜRKMEN İDİ'

TAKİP ET >>

İşadamı Necip Dinçer, Irak Türkmen Cephesi Diyala Başkanı Nihat Bayatlı'nın ölümünden büyük bir üzüntü duyduğunu dile getirdi. Bayatlı'nın geçirdiği beyin kanaması sonucu hayatını kaybettiğini vurgulayan Dinçer, “O yiğit bir Türkmen idi” dedi.

Irak Türkmenlerinin önemli isimlerden Irak Türkmen Cephesi Diyala Başkanı Nihat Bayatlı, geçirdiği beyin kanaması sonucu hayatını kaybetti. Bayatlı Ağustos ayında Erciyes'te düzenlenen Zafer Kurultayı'nın onur konukları arasında yer alıyordu. Uğradığı bombalı saldırının ardından Erciyes Zafer Kurultayı'na katılan Bayatlı orada yaptığı konuşmasında, 'Sizleri gönülden tebrik ediyorum. Allah'a şükürler olsun ki ölmeden sizlerle tanıştım. Ben iki gün önce Türkiye'ye geldim. Gelmeden önce 1300 aileye sizlerden gelen yardımları dağıttım. Yardım dağıttığımız için evimi bombaladılar. Ben kurtuldum ama yakınlarımdan ağır yaralılar var. Ben ikinci kez kurtuldum ölümden. Ama arkadaşım yardımları dağıttığı gün, yardımları bitince evi bombaladı ve şehit oldu. Çölde 48 derece sıcaklıkta, gölge olmadan çocuklar, yaşlılar, kadınlar aç ve susuzlar. Bize yapılan zulüm kimseye yapılmıyor. Eminim sizler yardımcı olacaksınız. Türkmenlerin tek dostu Türklerdir. Acılarımızı emin ellere teslim ediyorum” demişti.

Bayatlı'nın ölümünden büyük bir üzüntü duyduğunu dile getiren Erciyes Zafer Kurultayı Tertip Komitesi Başkanı İşadamı Necip Dinçer, Bayatlı'nın Irak Türkmenleri ve Türk dünyası için önemli bir isim olduğunu vurguladı. ‘O yiğit bir Türkmen idi' diyen Dinçer, Bayatlı'ya Allah'tan rahmet dilerken, sevenlerine ve Türk milletine de başsağlığı temennisinde bulundu.

Bakmadan Geçme