O İMAMA YAKIN TAKİP!

TAKİP ET >>

KAYSERİ'NİN Pınarbaşı İlçesine bağlı Kurttepe Mahalle imamı Z. G. daha önce dini bir konuda tartıştığı Çavuş Durmuş isimli vatandaşın cenaze namazını kıldırmayınca tepki almıştı.

Cenaze sahipleri ile mahalle sakinlerinin tepki gösterdiği imam, bu kararından geri adım atmayınca, yapılan şikayetin ardından açığa alınmıştı. İşte o imam Tomarza'nın eskiden köy olan Dağyurdu Mahallesi'ne görevlendirildi.

Tartışmalı imamın görevlendirildiği yerde Alevi yurttaşların ağılıklı olarak yaşaması akıllarda soru işaretleri bıraktı. Bu konuda Vali Süleyman Kamçı'nın, görevlendirmenin yaşanılan olayın öncesinde yapıldığı belirttiği ve aynı zamanda, imamın yakından takip edileceği ifade edildi. CHP İl Feyzullah Keskin ise “Valimiz ile bu konuda görüştüm. Bu atama yaşanan olayın öncesinde yapılmış. Herhangi bir olumsuzluk olması durumunda işlem yapılacak ve biz bu sürecin takipçisi olmaya da devam edeceğiz.” dedi.

Geçtiğimiz hafta Pınarbaşı ilçesine bağlı Kurttepe Mahallesi sakinlerinden Çavuş Durmuş (56), bir süredir mücadele ettiği kansere yenik düştü ve hayatını kaybetti. Yakınları tarafından durum Kurttepe Camii imamı Z.G.'ye iletildi ve sala verilmesi istendi. Ancak yakınları imamdan ummadıkları bir cevapla karşılaştı. İmam Z.G.'nin, hayatını kaybeden ve çiftçilik yapan Durmuş'un selasını vermeyeceğini ve aynı zamanda cenaze namazını da kıldırmayacağını söylediği belirtildi.

Gerekçe ise daha önce dini bir konuda yaşadıkları tartışma.

Bunun üzerine cenaze sahipleri ile imam arasında tartışma çıktığı ancak imamın geri adım atmaması üzerine durumun ilçe müftülüğüne ve bunun yanı sıra Kayseri Valisi Süleyman Kamçı'ya iletilmesinin ardından İmam Z.G. açığa alınmıştı. İddiaya göre Camiye sığınan imamı jandarma köyden uzaklaştırmıştı. Yaşanan olayların ardından Müftülük de açığa alarak hakkında soruşturma başlatıldı. Yıldırım hızıyla tamamlanan soruşturma sonucu söz konusu imam, Tomarza İlçesi'ne bağlı eskiden köy olan Dağyurdu Mahallesi'ne imam olarak görevlendirildiği öğrenildi.

Ancak bu görevlendirme de akıllarda soru işaretleri bıraktı. Çünkü eskiden köy olan mahallenin nüfusunun çoğunluğu Alevi inancına mensup yurttaşlardan oluşuyor.

“SÜRECİN TAKİPÇİSİYİZ”

Bu konuda Kayseri Olay Gezetesi'ne özel açıklama yapan CHP İl Başkanı Feyzullah Keskin, “ Konuyu ilk duyduğumda ben de aynı şaşkın tepkiyi verdim. Ve kim ne yapmaya çalışıyor diye düşündüm. Sonrasında Valimiz Süleyman Kamçı ile görüştüm. İmam Z.G.'nin atamasının bu cenaze namazı olayından önce gerçekleştiğini, tayinin önceden çıktığını öğrendim. Hakkındaki soruşturmanın sürdüğünü zaten biliyoruz. Dağyurdu Köyü Alevi kökenli bir köy ve İmam Z.G. Bayramdan sonra o köyde işine başlayacak. Evini de öğrendiğimize göre köyde değil Tomarza'da tutmuş, Olumsuzluk olması durumunda işlem yapılacağını biliyoruz. Soruşturma neticesini bekliyoruz. Sürecin takipçisi olacağımızdan kimsenin şüphesi ve endişesi olmasın.” dedi

Haber: Güler Ruhsar AKTAŞ

Bakmadan Geçme