O ilçede bakın neyin denemesi yapıldı!

Kayseri'de verimi düşen o alanlar için harekete geçildi. Yetkililer deneme yaptı ve ölçümlere başladı.

TAKİP ET >>

Kayseri'de Tarım ve Orman İl Müdürlüğü yetkilileri verimi düşen alanlarla ilgili harekete geçti. Buna göre ekipler ot verimi düşen mera alanlarında deneme yaptı. Sıvı gübre uygulaması sonrasında oluşacak tablo gözlemlenecek.

ÖLÇÜM SONUÇLARI MERAK EDİLİYOR…
Buna yönelik uygulama Kayseri'nin İncesu İlçesine bağlı Şeyhşaban Mahallesi'nde başladı. Tarım ve Orman İl Müdürlüğü yetkilileri “Mera Islahı ve Amenajmanı Projeleri kapsamında organik sıvı gübre ve inorganik gübrelerin kullanılabilirliği ölçülecek” dedi.

KONTROL ÇALIŞMASI YAPILACAK
Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: İlçemiz Şeyhşaban Mahallesinde, İl Müdürlüğümüz Mera ve Yem Bitkileri Şubesi ve Gübretaş firması işbirliği ile, ot verimi düşmüş mera alanlarında sıvı gübre uygulama denemesi yapılmıştır. Uygulama sonrası kontrol çalışmalarının sonucunda, mera vejetasyonu üzerindeki olumlu ve olumsuz etkiler ile önümüzde yıllarda ilimiz ve bölgemiz mera alanlarında Mera Islahı ve Amenajmanı Projeleri kapsamında organik sıvı gübre ve inorganik gübrelerin kullanılabilirliği ölçülecektir.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme