O DA AKP'LİYMİŞ (!)
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 9 Kasım 2012 tarihinde partilere iki partiye üye bulunan isimleri göndermesi Türkiye genelinde ilginç bir tabloyu gözler önüne serdi. Türkiye genelinde binlerce kişi bilgileri dışında farklı partilere üye yapılmışlardı. Bu durum üzerine Kayseri'de Cumhuriyet Halk Partisi üyeleri bir hukuk mücadelesi başlatarak, AKP Kocasinan ve AKP Melikgazi İlçe başkanlıkları hakkında ayrı ayrı 1 yıl 3 ay hapis cezası verdi. AKP İlçe başkanlıklarına verilen bu cezanın ardından CHP İl Disiplin Kurulu Başkanı Yılmaz Karaca, dönemin Kocasinan İlçe Başkanı Hüseyin Cahit Özden ve AKP genel merkezine yönelik açtığı tazminat davasında 3 bin TL kazandı. AKP'nin hem hapis hem de tazminata mahkum edilmesine neden olan sahte üye konusu bitmek bilmiyor. AKP'nin geçtiğimiz günlerde düzenlediği milletvekili aday tanıtım toplantısı nedeniyle çektiği üyelerine çektiği SMS mesajı, Kayseri Kamuoyunun yakından tanıdığı SES Şube Başkanı Orhan Karakaya'nın da AKP'ye üye olduğunu ortaya çıkardı. Konuyla ilgili sorularımız yanıtlayan Karakaya, “Sahte üyelik konusunda bilgim vardı ancak Kayseri kamuoyunun önünde biri olduğum için beni üye yapacaklarını düşünmemiştim. Ancak geçtiğimiz günlerde telefonuma ‘Sayın üyemiz, aday tanıtım toplantısına katılmanızı bekliyoruz' şeklindeki bir mesaj ile AKP'ye üye yapıldığımı öğrendim. Üniversite temsilcimiz Yunus Küçük'ü de arayıp, sandık kurulunda görev almasını istemişler. Bunun üzerine AKP'ye giden Yunus Küçük, kendisinden kimlik isteyen parti yetkilisine memur kimliğini vermiş. Yetkili de kendisine memur olmadığı için görev alamayacağını söyleyince, ‘Ben de size bunu söylüyorum. Ben memurum nasıl partinize üye olabilirim?' diye sormuş. Sonra diğer üyelerimizi bu konuda uyardık. Sendika yöneticimiz Figen Kara da AKP üyesi çıktı” şeklinde konuştu.
MEMURA SİYASET HAKKI TANINSIN!
Yıllardır memurlara siyaset yapma hakkının verilmesini savunduklarını hatırlatan Karakaya, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Memura siyaset hakkı vermeyen AKP hile ile bizleri yasal olmayan bir şekilde üye yapıyor. Biz bugüne kadar olduğu gibi yine memura siyaset hakkının tanınmasını savunuyoruz. Ancak parti işi gönüllülük gerektiren bir iştir. Bu engel kaldırılsın insanlar hangi partiye üye olmak istiyorsa olsun. Görülen o ki, milyonlarca üyesi olduğunu öne süren AKP bu üyeleri böyle hileli bir yolla artırmış.”
Kendisinin bugüne kadar AKP iktidarına en sert muhalefeti yapan KESK'in bir üyesi olduğunu belirten Karakaya, hem genel merkez, hem Kayseri şubeleri olarak AKP'nin birçok politikasını eleştirdiklerini hatırlattı. Bir yandan AKP'yi eleştirirken diğer yandan AKP'ye üye çıkmasının farklı tartışmalara yol açtığını belirten Karakaya, “Hem sendika üyelerimizden hem de toplumun farklı kesimlerinden tepkiler aldım. Kimileri şaka yollu bu konuyu değerlendirirken, kimileri de tutarsız olmaya varan ağır eleştiriler yöneltti. Ben AKP il binasına bir kez kamu çalışanlarının taleplerini iletmek için Sendika başkanı olarak gittim. Onun dışındaki tüm gidişlerim AKP iktidarını ve uygulamalarını protesto etmek içindi” diye konuştu.
HERKES KONTROL ETSİN!
Bir sendika başkanı olarak bu konuda açıklama yapma zorunluluğunu hissettiğini belirten Karakaya, “Böyle bir durum ile kamuoyunun önüne çıkmak can sıkıcı bir durum. Ancak vatandaşları uyarmak için böyle bir açıklama yapmak gerektiğini düşünüyorum. Vatandaşlarımız Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın sitesini ziyaret ederek, üyeliklerini kontrol etsinler” dedi.
Karakaya kendisinin ve diğer sendika üyelerinin konuyu yargıya taşıyacağını belirterek, Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi. Haber : Nejdet KALA