O arsaların sahibi belli oldu! İşte ödenen para

Kayseri'de satışa sunulan arsaların sahibi belli oldu. İki arsayı da aynı firma aldı. Belediye, ihaleyi canlı yayınladı. Peki arsaları, kim ne kadara aldı? Detaylar Kayseri haber bülteninde.

TAKİP ET >>

Kayseri'nin Yahyalı ilçesinde sonucu merak edilen ihale tamamlandı. Belediye ihaleyi canlı yayınladı. Çiğilli Mahallesinde bulunan mülkiyeti Belediyeye ait 2 adet taşınmaz “Kapalı Teklif Usulü” ile yapılan ihale sonucunda satıldı.

Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, ihale ile satılacak olan akaryakıt istasyon yeri ve ticari alanda incelemeler yapmıştı. Belediyeden yapılan açıklamada, “Belediye Başkanımız Sn. Esat Öztürk, 12 Aralık Salı Günü encümen huzurunda ihale usulü satılacak akaryakıt istasyon yeri ve ticari alanda incelemeler yaptı” ifadeleri kullanılmıştı.

İhale ile satılacak alanlar için açıklanan muhammen bedel miktarı ne kadar?
Diğer yandan Yahyalı ilçesine bağlı Çiğili Mahallesi'ndeki yapılaşma şartlarında ihale ile satılan ticaret alanının muhammen bedeli 7 milyon 200.000,00 TL, yine aynı mahallede ihale ile satışa sunulacak olan yapılaşma şartlarında akaryakıt ve servis istasyonu alanı için belirlenen muhammen bedel ise 10 milyon 300.000,00 TL olarak ifade dilmişti.

Arsaları kim, ne kadara aldı?

Yahyalı Belediyesi'nde gerçekleştirilen ihalede İsmail Başbey ve Mekes Turizm yarıştı. Satışa sunulan iki arsayı da Mekes Turizm aldı. Akaryakıt istasyonu 10 milyon 890 bin TL'ye ticaret alanı ise 7 milyon 450 bin liraya satıldı.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme