Nurus Baştasarımcısı Renan Gökyay:

TAKİP ET >>

Nurus Mobilyanın 90'ıncı yılı kapsamında hem iş dünyasını hem de geleceğin tasarımcılarını bilgilendirmek için başlatılan ‘Nurus-Anadolu Yolculuğu'nun ikinci durağı Kayseri oldu. Nurus Baştasarımcısı Renan Gökyay, “En değerli yatırım çalışanlara yapıla yatırımdır” dedi.
Abdulah Gül Üniversitesi Toplantı Salonunda geçekleştirilen konferansta Nurus Baştasarımcısı Renan Gökyay, ‘Çalışma Alanlarında Sağlık' başlıklı sunumu ile katılımcılara seslendi.
“EN DEĞERLİ YATIRIM ÇALIŞANLARA YAPILAN YATIRIMDIR”
İşverenlerin çalışanların sağlığını gözetmelerinin yasal bir sorumluluk olduğunu belirten Gökyay, “Modern çalışma kültüründe artık işverenler çalışanların hem vücut hem zihin sağlığını gözetmek durumunda. Maliyet kaygısı ile sağlık hassasiyetinin geri plana itilmesi işverene, zaman kaybı, verimsizlik, motivasyon azlığı ve hukuki yaptırımlar şeklinde geri dönüyor. Sağlıklı çalışma alanları işveren açısından verimliliği de destekleyen en önemli unsurlardan. Çalışanlar günlük hayata uygun sağlıklı tasarımlar ve çözümlerle önemsendikleri, mutlu oldukları bir işte daha verimli olabilirler” diye konuştu.
Çalışma alanlarını yaşam alanlarından ayrı görmek gerektiğine dikkat çeken Gökyay, ışık, ses ve ergonominin, çalışma alanlarındaki sağlıklı ortamı sağlayan temel unsurlar olduğunu ifade etti. Gökyay, çalışma alanlarının düzenlenmesinin, kas iskelet sistemi hastalıkları, stres, depresyon ve anksiyete gibi sağlık sorunlarına neden olduğunu vurguladı.
“İşyerlerinde sertifikalı koltuk kullanılmalı”
Oturmaya dayalı işlerin yapılacağı iş yerlerinde kullanılan koltukların sertifikalı olması gerektiğini kaydeden Nurus Baştasarımcısı Renan Gökyay, ofis mobilyasının ergonomisi kadar, kumaş ve boya kalitesinin, ortam sesine katkısının da önemli olduğunu belirtti. Nurus Baştasarımcısı Renan Gökyay, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Sürekli oturmaktan ve bilgisayar kullanmaktan kaynaklanan boyun fıtığı veya bilekte sinir sıkışması gibi kas iskelet sistemi hastalıkları her geçen gün artıyor. İşveren çalışanların sağlıklı çalışma ortamları oluşturulmasından sorumlu. Çalışan koltuktan düşüp yaralandığında bile bundan işveren sorumlu. Türk Standartları Enstitüsü 2003 yılında çalışma koltuklarına standartlar getirdi. Buna göre çalışma koltukları, kullanıcının yaralanma riskini en aza indirecek şekilde olmak zorunda. Dolayısıyla işveren sertifikalı koltuk kullanımı ile çalışanların yaralanma riskini azaltacaktır.
Diğer taraftan koltuğun yapımında kullanılan kumaş, sünger veya yapıştırıcı, vücudumuzun kimyasal dengesini bozuyor olabilir. Hatta kullanılan yapıştırıcılar soluduğunuz havaya zehir saçabilir. Bu nedenle emniyet ve kumaş niteliğinin yanı sıra koltuk boyalarında ağır metallerin kullanılmamasını gerektiren standartlar zorunlu hale getirildi. Verimli ve sağlıklı bir iş hayatı için çalışma ortamları doğru kurgulanmalı, insan hayatına değer veren standarda sahip ürünler kullanılmalı.
“Çalışan sağlığına yönelik çözümler üretiyoruz”
Nurus olarak temel önceliklerinin çalışan sağlığına yönelik çözümler üretmek olduğuna dikkat çeken Nurus Baştasarımcısı Renan Gökyay, firma olarak Türkiye'de iki çınlama laboratuarından birine sahip olduklarını söyledi. Nurus Baştasarımcısı Renan Gökyay, 'Biz ihtiyaçları tespit ediyor ve ona göre çözümler üretiyoruz. Duruş ve dolaşım bozukluğuna sebep olan sürekli oturarak çalışma sorununa çözüm arayışı bizi yeni bir teknolojik tasarıma yöneltti. Ürün ailemize yeni katılan ‘Take 5', ihmal edilebilen esneme, germe gibi hareketlerin ofiste yapılmasına imkan sağlıyor. Masalara eklenen bir program, masa başı çalışanlara ne zaman ayakta çalışılması gerektiği hatırlatıyor. ‘Nurus Links' adlı ürün grubumuzla ofis içindeki özgürlüğün daha da geliştirilmesi hedefliyoruz.
Ayrıca çalışma alanlarının akustik yapısını iyileştirerek ortamdaki ses kalitesinin artırılması da ürün yelpazemiz içindeki bir başka konsepti oluşturuyor. Verimli çalışma ortamları için ofiste yaşam kalitesinin arttırılması, çalışanların mutlu, rahat ve konforlu bir ortama sahip olması gerekiyor. Biz, tüm çalışma tiplerine uygun, yaratıcı çalışma ortamlarının oluşmasına katkı sunan, farklı yaş gruplarının ihtiyaçlarına cevap verebilen, hiyerarşik ayrımları silikleştiren, işbirliğini mümkün kılan, çalışanların sosyalleşmesine katkı sunan ortamlar ve mobilya tasarımları ortaya koyuyoruz' ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme