NUH NACİ YASGAN ÜNİVERSİTESİ'NDE HAYIRLI İŞ

TAKİP ET >>

Nuh Naci Yazgan Üniversitesi (NNYÜ) Diş Hekimliği Fakültesi ile Diş Hekimliği Fakültesi Hastanesi binalarının yapımı için yürütülen çalışmalarda önemli bir adım atıldı.

NNYÜ Diş Hekimliği Fakültesi ile Diş Hekimliği Fakültesi Hastanesi binaları, Kayserili Hayırsever İş Adamları İbrahim Özbıyık ve Bekir Özbıyık tarafından yaptırılacak. Üniversite kampüs alanına inşa edilecek, kapalı alanı yaklaşık 13 bin m² olan fakülte ve hastane binalarının yapımıyla ilgili protokol törenle imzalandı. Rektörlük Toplantı Salonunda düzenlenen protokol imza törenine Vali Orhan Düzgün, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, NNYÜ Mütevelli Heyet Başkanı Mustafa Nevzat Özhamurkar, Rektör Prof. Dr. Kerim Güney, Mütevelli Heyet üyeleri, Kayseri Yükseköğrenim ve Yardım Vakfı üyeleri ile Hayırsever İş Adamları İbrahim Özbıyık ve Bekir Özbıyık katıldı.

NNYÜ Rektörü Prof. Dr. Kerim Güney törende yaptığı konuşmada Diş Hekimliği Fakültesi ile Diş Hekimliği Fakültesi Hastanesi'nde fiziki ve akademik alt yapı tamamlandıktan sonra hem eğitim – öğretime hem de hasta kabulüne başlanacağını belirterek, hayırsever iş adamları İbrahim Özbıyık ve Bekir Özbıyık'a üniversiteye desteklerinden dolayı teşekkür etti. Hayırsever Özbıyık ailesini “Nuh Naci Yazgan Üniversitesi'nin hızırı” olarak nitelendiren ve Üniversiteye katkılarından dolayı Hayırsever İş Adamları İbrahim Özbıyık ve Bekir Özbıyık'a teşekkür eden Mütevelli Heyet Başkanı Mustafa Nevzat Özhamurkar ise “Diş Hekimliği Fakültesi Hastanesi'ni sadece Kayseri'nin değil, İç Anadolu'da Türkiye'de örnek olacak, gelenin ellerine sağlık diyeceği ve çok iyi hizmet veren bir hastane yapmayı hedefliyoruz” dedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de Kayserili hayırsever iş adamlarının parayı zor kazandıklarını ancak hayır işine gelince kolay harcadıklarını söyledi. Vali Orhan Düzgün konuşmasında, “Hayırsever Özbıyık kardeşlerin yaptıracağı Diş Hekimliği Fakültesi ile Diş Hekimliği Fakültesi Hastanesi birlikte olacak. Bunu söylerken, Gevher Nesibe Tıp Fakültesi ve Gevher Nesibe Hastanesi aslında bir kompleks olarak dünyada fakülte ve hastanenin bir arada yapıldığı ilk örnek diyebiliriz. Bunun son örneği yine inşallah Kayseri'de olacak. Bu Özbıyık ailesinin ilk hayır işi değil daha öncede içinde bulunduğumuz Mühendislik Fakültesi'nin de yapımına katkı sağlamışlardır. Kendilerine çok teşekkür ediyorum” dedi. Hayırsever İşadamları İbrahim ve Bekir Özbıyık ise bu hayır işine vesile olan herkese teşekkür etti. Duygu dolu anların yaşandığı törende daha sonra Hayırsever İş Adamları İbrahim Özbıyık ve Bekir Özbıyık ile Mustafa Nevzat Özhamurkar tarafından protokole imzalar atıldı. Protokolün imzalanmasından sonra Vali Orhan Düzgün ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Hayırsever İşadamları İbrahim Özbıyık ve Bekir Özbıyık'a birer plaket takdim ettiler.

Bakmadan Geçme