Müdürlük tuzak kurdu

İncesu İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, üzümleriyle meşhur ilçede bağlara 'tuzak' kurdu. Ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bültenimizde…

TAKİP ET >>

Kayseri'nin üzüm üretiminde önemli bir merkez olan İncesu'da İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü üreticilerin verip kayıplarını önlemek için ‘tuzak' kurdu. İncesu İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Bağ Salkım Güvesi (Lobesiabotrana) ile mücadele için kurduğu feromon tuzakları sosyal medya hesabından şöyle duyurdu:
“Bağ yetiştiriciliğinde önemli verim kayıplarına neden olan Bağ Salkım Güvesi (Lobesiabotrana) nin önceden tespit edilebilmesi, toplu ve etkin mücadele ile verim kayıplarının önüne geçmek amacıyla üreticilerimizin bağ alanlarında feromon tuzaklar kurulmuştur.


Tuzaklar İl İlçe Müdürlüklerimiz personellerince periyodik olarak kontrol edilmekte olup; çiftçilerimize mücadele takvimi ve uygun ilaçların kullanılması hakkında bilgilendirmeler yapılarak zararın minimize edilmesi planlanmaktadır.”
İlçe müdürlüğü ayrıca üreticileri uyarırak, “Bağcılarımızın Dikkatine! Bağ salkım güvesi 1. nesline karsi yumurta(ovisit) etkili ilaç kullanacak üreticilerimizin 3(Üç) gün içerisinde (5-6-7 Temmuz 2023) tarihlerinde ruhsatlı bir bitki koruma ürünü ile bağlarını ilaçlaması gerekmektedir. Ayrıca yağışlar sebebiyle Mildiyö ve Külleme Hastalıkları içinde şartlar uygun gitmekte olup, kontrol ederek mücadeleyi ihmal etmeyiniz. Bereketli sezon dileriz.” dedi.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme