MÜCAHİT ARSLAN İLE HİÇ BİR BAĞIMIZ YOK!

TAKİP ET >>

Kayseri Şehir Hastanesi'nin yüklenici firması YDH İnaşaat, gazetemizin 24 Temmuz 2014 tarihili sayısında yayımlanan Osman Çiftçi'nin “Aslan Damat ve Şehir Hastanesi” başlıklı yazısına şirket Avukatı Recep Çerçi aracılıyla cevap verdi. Söz konusu köşe yazısında yer alan iddialar karşısında şirketin avukatı aracılıyla yaptığı cevap hakkını, cevap hakkının kutsallığına olan inancımızla noktasına virgülüne dokunmadan yayımlıyoruz. İşte o cevap metni:

“24.07.2014 tarihil Kayseri Olay Gazetesi'nin 4'üncü sayfasında ve kayseriolay.com internet adresinde, gazeteniz yazarlarından Osman Çiftçi tarafından kaleme alınarak, “Arslan Damat ve Şehir Hastanesi” başlığıyla yayınlanan yazıda, başlık ve içeriği itiabarıyla adeta yasadışı bir olay varmış gibi müvekkilim şirketin ticari itiabrına ve kişilik haklarına saldırıda bulunarak kamuoyu üzerinde yanıltıcı izlenim oluşturulmuştur.

Anılan yazıda; müvekkil şirket tarafından inşa edilen Kayseri Şehir Hastanesi; kamu özel ortaklığı modeliyle hayata geçirilen şehir hastanelerinin ilk iolan öncü nitelikte bir projedir. Yasal süreci en hızlı tamamlanan bu proje ile ilgili haberde; ‘Bakan Müezzinoğlu'nun YDA yetkilileri ile görüşüp inşaatın ağır ilerlediği konusuna dikkat çektiği…' bilgisi asılsız, gerçeklikten uzaktır. Gerçek şudur ki, Sayın Sağlık Bakanı Müezzinoğlu Temmuz 2014'de gerçekleşen Kayseri ziyaretinde bizzat YDA Group yöneticilerine sürecin ilerleyişiyle ilgili teşekkür etmiştir. Sayın Bakan'ın demeci olarak habere eklenen bilgiler gerçeği yansıtmadığı gibi habercilik açısından da etik dışıdır.

Ayrıca anılan yazıda; “AKP Diyarbakır Milletvekili M. İhsan Arsaln ve oğlu Recep Tayyip Erdoğan'ın danışmanı Mücahit Aslan'ın firması YDA' ve ‘YDA inşaat AKP döneminde RTE ile yıldızı parlayan inşaat firması …' şeklindeki iddialar tamamıyla gerçek dışıdır. Temelleri 1954 yılına dayanan YDA Group; 40 yıllık ticari bir geçmişi olan, Ankara Vergi Rekortmeneleri arasında son 10 yıldır düzenli olarak yer alan Türkiye'nin öncü firmalarından biridir ve firmanın sahipleri firmanın ticari sicilinde açıkca belirtilmektedir. Haberde iddia edildiği gibi Sayın Mücahit Aslan'ın müvekkkil şirket yetkilleri ile hiçbir kan bağı bulunmamaktadır ve hiçbir dönemde YDA Group Şirketlerinin hiçbirisinde sahip, ortak, yönetim kurulu üyesi, müdür, çalışan olarak bulunmadığı gibi şirketle herhangi bir aidiyet ilişkisi de bulunmamaktadır.

Ayrıca bugün farklı sektörlerde faaliyet gösteren şirketleriyle YDA Group; yurt içi veyurt dışı iştirakleri bulunan, uluslar arası düzeyde iş hacmi yaratan, 5,66 milyar USD'yi bulan tamamlanmaşı projeleri ve halihazırda 8 bin kişilik istihdam gücüyle Türkiye'nin lider şirketler topluluklarından biridir. Haberdeki ifadelerle açıkça; ODTÜ İnaşatat Mühendisliği'ni onur derecesiyle tamamlayan YDA Group Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyen Arslan ve ODTÜ İnşaat mühendisliği mezunu Yönetim Kurulu Başkan Vekili Cüneyt Arslan kardeşlerin babalarından devraldıkları ticari tercübelerinin eğitimleri ile geliştirerek ve çok çalışarak imza attıkları başarılı projelerde emeği geçen tüm YDA çalışanlarının emekleri hiçe sayılmıştır.

İlaveten anılan yazıda; ‘YDA…. Şehir Hastanesi'ni 2016'da bitirebilir mi o da belli değil' şeklindeki iddia da, haberin araştırılmadan kaleme alındığını göstermekterdir. Kamuoyunun da bildiği gibi şehir hastaneleri konusunda mezuat değişkilleri nedeniyle hukuki süreçler uzamıştır. Müvekkil şirketin inisiyatifinden tamamen bağımsız olarak gerçekleşen hukuki süreçler doğrultusunda; sözleşme süresi 36 ay olana projede teslim tarihi Sağlık Bakanlığı tarafından Eylül 2017 olarak değiştirilmiştir.

Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi için, ahlaki kurallar ve basın meslek ilkeleri gözetilmeden gazetenizde ve gazetenizin internet sayfasında yayınlanan gerçeğe aykırı ve kamuoyunu yanıltıcı nitelikte haberleri tekzip ettiğimizi saygılarımızla arz ederiz.”

Bakmadan Geçme