'Milli hükümet kurulmalı ve incirliğe el konulmalıdır'

TAKİP ET >>

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bedri Gültekin, 38 Kent TV'de Sansürsüz programında Televizyonun Genel Yayın Yönetmeni-Gazeteci Osman Çiftci'nin sorularını yanıtladı. Afrin harekatına destek verdiklerini ifade eden Gültekin, “Mehmetçiğimize sıkılan kurşunlar Amerikan kurşunlarıdır, İncirlik üssüne el konulmalıdır” dedi. “Esad zulmediyorsa, nüfusun yüzde 85'inin orada işi ne?” diye soran Gültekin, ““Suriye hükümeti, Suriye ordusu Türkiye'nin doğal müttefikidir” ifadelerini de kullandı.

38 Kent TV'nin gündeme damgasını vuran programlarından Sansürsüz'e bu hafta Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bedri Gültekin katıldı.

Gültekin, programda 38 Kent TV Genel Yayın Yönetmeni Osman Çiftci'nin sorularını yanıtladı ve aynı zamanda gündeme dair açıklamalar yaptı.

Afrin Harekatı ve sonrasında yaşanman bazı gelişmeleri değerlendiren Gültekin, “Türkiye'de 100 vatandaştan 95'i Amerika dost değil müttefik değil diyor” dedi.

Gültekin, “Bugün Afrin de Mehmetçiğimize sıkılan kurşunlar Amerikan kurşunları” diye konuştu.

“ESAD ZULMEDİYORSA NÜFUSUN YÜZDE 85'İNİN ORADA İŞİ NE?”

Suriye nüfusunun yüzde 85'inin rejimin kontrol ettiği yerlerde yaşadığını ifade eden Gültekin, “Esad rejimi veya Suriye yönetimi vahşi ve halkını katleden olsa yüzde 85 nüfus ne arıyor orada. Öyle algı oluşturulmak isteniyor” ifadelerini de kullandı. Açıklamasında, “PKK, ABD'nin sahadaki kara gücüdür” diyen Gültekin,

“Bizim derdimiz bu savaştan zaferle çıkmak. Bu savaşta Suriye hükümeti, Suriye ordusu Türkiye'nin doğal müttefikidir” dedi.

“İNCİRLİĞE EL KONULMALIDIR”

Gültekin, programda ayrıca “İncirliğe el konulmalıdır. Savaştığınız bir kuvvetin, topraklarınızda üstünün olması aklın alacağı şey değildir” şeklinde konuştu.

Gültekin, “Radar üssü o aslında Türk Hava Kuvvetleri'nin hareketlerini anbean takip eden PKK'ya anlık istihbarat veren bir merkez durumundadır. Türkiye oraya da el koymalıdır. Diyarbakır üssünün Amerikan uçakları tarafından kullanılmasına son verilmelidir. Türkiye dış politikada doğru bir yola girdi. Rusya'yla İranla, Irakla dolaylı olarak Suriye'yle iş birliği yoluna gitti ve elde ettiği başarılar bu iş birliğinin sonucudur. Bölge ülkelerinin hepsi Amerikan tehdidinin hedefi” diye konuştu.

“MİLLİ HÜKÜMET KURULMALI”

Gültekin, ayrıca AK Parti iktidarının Suriye meselesine mezhepsel baktığını ve bu nedenle yanlışlar yaptığını da savundu.

Ekonomiye yönelik değerlendirmelerde de bulunan Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bedri Gültekin, “AKP'nin en başarıyla yaptığı iş borçlanmadır” dedi.

Milli hükümet çağrısı yapan Gültekin, şunları söyledi: “Öylesine ağır sorunlar var ki önümüzde hiçbir partinin tek başına o sorunların üstesinden gelmesi mümkün değil. Ancak bütün milli partilerin içinde yer alacağı bir milli hükümet, bunun içinde AKP, CHP, MHP, Vatan Partisi de olsun. Böyle bir milli hükümet bu sorunların çözümü için el ele verdiği zaman çözebilir. Ve Türkiye'nin böyle bir hükümeti gerçekleştirmek dışında da bir çıkış yolu yok. O noktaya da gelecektir”

Haber: Cafer ZENGİN

Bakmadan Geçme