'MİLLÎ EGEMENLİK'TEN SÖZ ETMEK ABESLE İŞTİGAL'

TAKİP ET >>

Türk Eğitim Sen 1 Nolu Şube Başkanı Ali Benli, 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle yaptığı açıklamada, bu önemli günü yaşanan gelişmeler nedeniyle hüzünle kutladıklarını belirterek, böyle bir tabloda milli egemenlikten söz etmenin abesle iştigal olduğunu vurguladı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kuruluşunun 95. Yılı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle yazılı açıklama yapan Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Ali Benli, “Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM ); Türk İstiklâl Savaşı'nın -bütün şiddetiyle-devam ettiği bir dönemde, 23 Nisan 1920'de açıldı.

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK başta olmak üzere, 1. meclisi oluşturan “Kahramanlar Topluluğu'nu; rahmet , minnet ve Fatihalarla yâd ediyoruz. Ruhları şâd, mekânları cennet olsun.

23 Nisan 1920; Türk Tarihi'nde, önemli bir dönüm noktasıdır. Her yıl-23 Nisan'da- Millî Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlarız” dedi.

Bu yıl kutlamaların hüzünlü geçeceğini ifade eden Benli açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Bu sene; Millî Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın, 95. Yıldönümü-maalesef- hüzünlü geçecek. Çünkü; Cennet vatanımızın doğu ve güneydoğusundaki bazı illerde bölücü terör örgütü mensuplarının; yol kontrolü yaptığı, vergi topladığı, mahkemelerini kurup yargılama yaptığı, kaymakamlarını atadığı, paçavraları ‘bayrak' diye asıp Türk Bayrağı'nı indirdiklerine yönelik haberler, yüreğimizi sızlatmaktadır. Böyle hazin bir tabloyla karşı karşıyayken ‘millî egemenlik'ten söz etmek, abesle iştigâl olur. Bu hazin tablonun- birinci derecede- sorumlusu, mevcut AKP Hükümeti'dir. Çünkü; terörle, teröristlerle mücadele etmek yerine müzakere etme yolunu seçmişlerdir. Verdikleri her taviz, yeni tavizlere kapı aralamıştır. Siyasî İrade, ‘anayasa suçu' işlemekten de çekinmemiştir. Bir örnek : ‘… Türkçe'den başka hiçbir dil, eğitim ve öğretim kurumlarında Türk vatandaşlarına ana dilleri olarak okutulamaz ve öğretilemez' (Türkiye Cumhuriyeti Anayasası, Madde:42)

Ana dilde eğitim (Kürtçe eğitim )talebi, bölücü terör örgütü PKK'nın taleplerinden biriydi. Hükümet-özel okullarda bile olsa -bu talebi karşılayarak ‘anayasa suçu' işlemiştir. Mevcut anayasamızın açık hükmüne (42.madde) rağmen AKP Hükümeti, bölücülerin ekmeğine yağ sürüp millî birliğimizi dinamitlemiştir. Bölücülere verilen tavizlerle ilgili olmak üzere, onlarca örnek vermek mümkündür.

‘Hürriyetin de, eşitliğin de, adaletin de dayanak noktası, millî egemenliktir' diyen Atatürk , ‘Millî egemenliğin' önemine vurgu yapmıştır. Bu sebeple egemenlik, herhangi bir kişi veya zümreye devredilemez.

Millî egemenliğine sahip çıkamayan milletler, başka milletlerin uşağı olmaktan kurtulamazlar.

Millî egemenliğimize, millî benliğimize, millî ve manevî değerlerimize sahip çıkacak, bunların yılmaz savunucuları olacağız. Bu duygu ve düşüncelerle 23 Nisan Millî Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlar, Bayram'ın; millî uyanışımıza, millî birliğimizin pekişmesine vesile olmasını temenni ederiz.”

Bakmadan Geçme