MHP KURULTAYINA KAYSERİ İMZASI

TAKİP ET >>

MHP'de beklenen tüzük kurultayı yapıldı. MHP'de mahkemenin görevlendirdiği çağrı heyetinin belirlediği tüzük kurultayının yapılacağı Büyük Anadolu Otel önünde dün sabahın erken saatlerinden itibaren delegeler ve partililer toplandı.

Kurultayın yapılacağı salona ilk olarak MHP Genel Başkan adaylarından Sinan Oğan sonrasında Ümit Özdağ ve Koray Aydın geldi. Meral Akşener ise salona 'Meral Başbakan', 'Durma ilerle bozkurtların seninle' sloganları eşliğinde giriş yaptı.

Tüzüğün değişebilmesi için çağrı heyetinin ilanına göre 1186 delegeden salt çoğunluk aranırsa 595 imza gerektiği ifade edildi.

Çağrı Heyeti Sözcüsü Ayhan Eren, daha sonra üst kurul delege sayısı olarak yeterli sayıya ulaşıldığını belirtti.

Öğlen sonrası saatlerde delege sayısının 750'ye ulaştığı açıklandı.

Salonda Atatürk ve MHP'nin kurucu lideri Alparslan Türkeş'in posterinin yanından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçelinin posterinin olması da dikkat çekti.

KURULTAY SALONUNDA BAŞKAN DURSUN ATAŞ'A ÖZEL ANONS

Kurultayın Divan Başkanlığını Musavvat Dervişoğlu yaparken Pınarbaşı Belediye Başkanı Dursun Ataş ise Divan Başkan yardımcısı olarak seçildi.

Ataş, “Başbuğun ata toprağından gelen Belediye Başkanımız” diye anons edildi.

Divan Başkanı Dervişoğlu ise Ataş'ı, “Çok değerli kardeşimiz, emanetimiz. Bize bir emanet. Başbuğumuz'un Pınarbaşı'sının Belediye Başkanı Dursun Ataş da bu divanın üyesi.” diye açıklama yapması dikkat çekti.

KURULTAYA KAYSERİ ÇIKARMASI, KİMLER ANKARA'YA GİDEREK OY KULLANDI

Diğer yandan Kayseri'de MHP'nin seçimle göreve gelen 28 genel merkez delegesinden 17'si olağanüstü genel kurul için Ankara'ya gitti.

Ankara'da yapılan kurultaya katılan isimler şöyle:

Pınarbaşı Belediye Başkanı Dursun Ataş, Özvatan Belediye Başkanı Halit Demir, Orhan Köksal, Yahyalı görevden alınan ilçe Başkanı Abdullah Yılmaz, Pınarbaşı görevden alınan ilçe Başkanı Fehmi Çolak, Sarız görevden alınan ilçe Başkanı İbrahim Şimşek, Yeşilhisar görevden alınan ilçe Başkanı Ömer Semerci, Özvatan görevden alınan ilçe Başkanı Ahmet Eraslan, Develi görevden alınan ilçe Başkanı Adnan Köksal, Tomarza mevcut ilçe Başkan'ı Mustafa Köse, Felahiye mevcut ilçe başkanı Nuri Mihmat, Bünyan görevden alınan ilçe Başkanı Abdulkadir Yalçın, MHP Kurucular Kurulu Üyesi (Tabi delege) Sabahattin Güntay, Sarıoğlan görevden alınan ilçe Başkanı Bahtiyar Yaman Yaşar, Akkışla görevden alınan ilçe Başkanı Yüksel Yücel, İncesu görevden alınan ilçe Başkanı Fatih Keleş ve MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu.

2 DELEGE AK PARTİ ÜYESİ ÇIKINCA ÜYELİKLERİ DÜŞÜRÜLDÜ

MHP İl Başkanı Baki Ersoy'un, bu konuda MHP Akkışla eski İlçe Başkanı Yüksel Yücel ve Sarıoğlan eski İlçe Başkanı Bahtiyar Yaman Yaşar'ın, bilgileri dışında AKP üyesi çıktıklarını ve bu nedenle delegeliklerinin düşürüldüğünü ve yerlerine de yedeklerden 2 yeni ismin delege olduğu yönünde açıklama yaptığı ifade edildi.

Bu durumda MHP'nin resmi delege listesinde yer alan Kayseri'nin 28 genel merkez delegesinden, 15'i 'değişim'den yana tavır sergilerken, 14'ü ise olağanüstüsü tüzük kurultayına katılmama yönünde tavır aldığı belirtildi.

Haber: Cafer ZENGİN

Bakmadan Geçme