Meteorolojiden Kayseri'ye flaş uyarı!

Meteoroloji uyardı! Kayseri'de bugün hava nasıl olacak? Bizi nasıl bir hava bekliyor? Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde...

TAKİP ET >>

Kayseri'de sonbahar aylarının gelmesiyle beraber hava sıcaklıkları hissedilir derecede düştü. Sabah ve akşam saatlerde serinliğin iyice kendini hissettirdiği bugünlerde işte ilimizde beklenen hava durumu; Kayseri Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğünden alınan bilgilere göre; "Kayseri'de en yüksek sıcaklık 17 derece, en düşük sıcaklık ise 1 derece olacak. Rüzgar güney ve güneybatı yönlerden orta kuvvette, öğle saatlerinden sonra fırtına ve kuvvetli fırtına (70-90 km/saat), Kayseri ve Sivas çevrelerinde yer yer tam fırtına (90-110 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Bölge genelinin parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; akşam saatlerinden sonra Kayseri, Kırşehir, Nevşehir ve Yozgat çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2) olacağı bekleniyor. Hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği öngörülüyör.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; akşam saatlerinden sonra Kayseri, Kırşehir, Nevşehir ve Yozgat çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2) olacağı tahmin edildiğinden yaşanabilecek ani sel, yerel su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
KUVVETLİ RÜZGÂR UYARISI: Rüzgarın; güney ve güneybatı yönlerden orta kuvvette, öğle saatlerinden sonra fırtına ve kuvvetli fırtına (70-90 km/saat), Kayseri ve Sivas çevrelerinde yer yer tam fırtına (90-110 km/saat) şeklinde eseceği beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (Soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler, çatı uçması, ağaç devrilmesi, ulaşımda aksamalar gibi) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme