Merkez Sağ Kayseri'de Toplanıyor!

TAKİP ET >>

Kayseri'de merkez sağın ve aynı zamanda Doğru Yol Partisi'nin önemli isimlerinden Mehmet Bekarlar, hafta sonu Kayseri'de Anavatan ve Demokrat Parti'de görev yapan eski Milletvekilleri ve il başkanlarının da yer aldığı bir toplantı gerçekleştireceklerini söyledi. Yaklaşık 180 kişinin Kayseri'de bir araya gelerek, durum değerlendirmesi yapacağını ifade eden Bekarlar, “Yol haritası belitleyeceğiz” dedi.

“Kayseri'de bazı noktalara 2002 tarihi atıldı. Kayseri 2002'de mi inşa edildi? Bunun hesabını sormadan bırakıp gitmek mümkün mü? Herkes vicdanına bir sorsun. 2002'den önce kimse bu memlekete hizmet etmedi m i?” diye sordu. Diğer yandan Bekarlar, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ile ilgili de konuşarak, “4 yıllık Çelik gitti, yerine yaklaşık 20 yıldır görev yapan Büyükkılıç geldi. Çelik, hakkını yemeyelim çalıştı. Ben Buradan Başkan Çelik'e sesleniyorum. Büyükşehir Belediyesi'nin kendisinden önceki ve şimdi ki borcunu açıklasın. Kamuoyu bu konuda aydınlansın” ifadelerini kullandı.

Kayseri'de merkez sağ toplanıyor. Bu konuda bir araya gelen bazı isimler harekete geçti. Merkezi sağın önemli temsilcilerinden Mehmet Bekarlar, 38 Kent TV'de Kent Meydanı programına katıldı. Programda dikkat çeken açıklamalar yapan Bekarlar, Demokrat Parti'nin aspirin özelliği taşıdığını belirterek, “Demokrat Parti Türkiye'nin başı ağrıdığında hep olacaktır. Şu an siyaset değişime uğrayacaktır. İktidar yıpranır. Son dönemde ekonomik krizi görüyoruz. İttifaklar kurulurken cumhur ittifakına bakın 81 ilde ittifak yapmış değiller. Çok güvenseler kendilerine MHP'de, AK Parti'de seçimlere tek katılırlardı. Anadolu'da muhalefetin sesinse tahammül edilmediği için ittifak yapılıyor. AK Parti Kayseri'de sürekli kaybeden, oyları düşen bir parti konumunda. Kendi içindeki dalgalanmalar belli Kayseri'de. İşte 20 yıldır görev yapan Memduh Büyükkılıç'ı Büyükşehir Belediye Başkan adayı yapmak zorunda kaldılar. 4 yıllık Çelik, Kayseri'ye hizmet etti, projeler üretti, bu yadsınamaz. İnsan Allah'tan korkar. Bir çivi çakandan Allah razı olsun. Bizler eski Demokrat Partililer, Adalet Partililer olarak Kayseri sahipsiz değil diyoruz. Doğru yolu bulacaktır diyoruz. İkili yapının Kayseri'ye getireceği bir şey yok. Son 15 yıldır muhalefetsiz bir belediye anlayışı var Kayseri'de.” diye konuştu.

“ÇELİK, BÜYÜKŞEHİR'İN BORCUNU AÇIKLASIN”

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik'e belediyenin önceki ve sonraki borcunu açıklaması yönünde çağrı da yapan Bekarlar, “Sayın Mustafa Çelik, Büyükşehir'in 4 yıl önce teslim aldığı, bütçesini, borcunu, alacağını kendi dönemini de katarak açıklamalıdır. Ne kadar borcu var? Yaptığı hizmetler ne kadar? 20 yıldır belediyenin geliri, gideri nedir? Bir vatandaş olarak da bunu bilmek, hakkımız Her proje iyidir ama israf edilen bir sürü kaynaklar da oldu. Kayseri bunları konuşmalı Tekli yapının Kayseri'ye faydası olmaz.” dedi.

“BİZ DE UMUT İTTİFAKINI ORTAYA KOYABİLİRİZ”

Demokrat Parti'nin yerel seçimlerde 70'e yakın ilde adaylarıyla seçime katılacağını ve bu yönde çalışmaların sürdüğünü belirten Bekalar, “Arkadaşlara bir araya gelinecekse bu baba ocağında olur dedik. Türkiye'nin gerçekler var. Bu gerçeklerin ortaya konulması lazım. Türkiye tek parti rejimine mahkum değil. Demokrat Parti, Anavatan Partisi, merkez sağ dediğimiz partiler bir araya geldiğimizde asıl biz 2'li yarış yapacağız. Biz de umut ittifakını ortaya koyabiliriz. Bu işin vebali var. Elimiz, kolumuz tutarken aklımız çalışırken çocuklarımıza huzurlu bir kent bırakmalıyız.” şeklinde konuştu.

“MERKEZ SAĞI YENİDEN AYAĞA KALDIRACAĞIZ”

Kayseri ‘de de aday çıkarmak için çalışacaklarını ifade eden Bekarlar, hafta sonu bu kapsamda toplantı düzenleyeceklerini ve daha önce merkez sağda görev almış isimlerin Kayseri'de bir araya geleceğini söyledi. Bekarlar, şöyle konuştu, “Eski milletvekili, il başkanı düzeyinde merkez sağda görev yapmış yaklaşık 180 arkadaşla temaslarda bulunduk. Hafta sonu bir araya gelip, yol haritası çizeceğiz. Daha yasal olarak zamanımız var. Önümüzdeki günlerde açıkça kamuoyuyla da paylaşım yapacağız. Merkez sağı yeniden ayağa kaldıracağız. Çünkü görmezlikten gelinmesinden usandık. Geçmişte bu insanlar Kayseri'ye hizmet etmediler mi? Kayseri hizmet görmedi mi? Vicdanı olan bunu vicdanına sorsun. Kayseri 2002'de mi inşa edildi? Kavşaklara 2002 tarihi atıldı. Bunun hesabını verilmeden, bırakıp gitmek mümkün mü? O yüzden Mustafa Çelik'e tavsiyede bulunuyorum. Geldiği gün ve bugünkü bırakacağı borçları açıklamasını istiyorum.” Haber: Cafer ZENGİN

Bakmadan Geçme