MERALARA DOKUNMAYIN AYIPTIR GÜNAHTIR!

TAKİP ET >>

Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, AKP'nin gündeme getirdiği “Torba yasa” adı altındaki kanunun bazı maddelerine tepki gösterdi. AKP'nin önerisi ile bütün meraların belediyelere bırakıldığını ifade eden Halaçoğlu, “Belediyelere bırakıyorsunuz yani toplu konut için, bilmem ne için. Allah aşkına, mera dediğimiz zaman, mera zaten köye aittir ve hayvancılıkla ilgilidir ama siz tutuyorsunuz belediyeye devretmeye kalkışıyorsunuz. Ya yazıktır, günahtır yani bunları yapmayı, hiç olmazsa. Ayıptır yapmayın” dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) söz alan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili ve aynı zamanda Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, AKP'nin gündeme getirdiği bazı kanun maddelerine tepki gösterdi.

“KURUMLARI DEVLET HALİNE GETİRİYORSUNUZ”

639 sıra sayılı Kanun Tasarısı içerisinde yer alan 91'inci maddede DSİ'nin HES'lerle ilgili vermiş olduğu ihalelerle ilgili, '…taşkın ve nehir yatağı düzenlemesi gibi su yapılarının da denetim masrafları ilgililerine ait olmak üzere denetim hizmeti DSİ tarafından yapılır veya DSİ tarafından yetkilendirilen Türk Ticaret Kanununa göre kurulmuş şirketlerden DSİ'ce müşavirlik hizmeti satın alınarak yaptırılır.' İfadesinin yer aldığını dile getiren Halaçoğlu, “Yani, bir yerde ranta dönük bir yapı meydana getiriyorsunuz, siz denetlemiyorsunuz. Tamamen bir şirkete bağlıyorsunuz meseleyi, denetlemeyi. Ve ayrıca, diyorsunuz ki: ''Su yapıları yapmak üzere görevlendirilmiş ve yetkilendirilmiş kamu kurum ve kuruluşları ile mahalli idareler, mevzuatı çerçevesinde talep etmeleri halinde su yapılarının denetim hizmetleri bu madde kapsamında yapılır.' dedikten sonra devam ediyorsunuz. Bir sürü şey var ama şimdi bunların eksikliklerinin düzeltilmesi işini de siz kurum olarak üstlenmiyorsunuz. Bu denetim şirketlerine bırakıyorsunuz, yani devlet hâline getiriyorsunuz kurumları. Bunu kabul etmek mümkün değil” diye konuştu.

“HANGİ HAKLA VERİYORSUNUZ HALKIN MALINI BİR VAKFA?”

Tasasıdaki 124'ünci maddenin en önemli maddeler arasında yer aldığına vurgu yapan Halaçoğlu, şöyle konutu: “Diyorsunuz ki: ‘5393 sayılı Kanunun 15 inci maddesinin beşinci fıkrasının birinci cümlesinde yer alan 'arsa' ibaresi 'taşınmaz' olarak değiştirilmiş...' Hangi sebeple değiştiriyorsunuz, arsayı ‘taşınmaz' yapıyorsunuz. Yani binaları, her şeyi içine sokuyorsunuz? Ama bu maddeye bir de şey ekliyorsunuz. Şimdi, kime veriyorsunuz? TÜRGEV'e vereceksiniz. Yani, belediyeler taşınmazlarını istedikleri gibi TÜRGEV'e, vakfa verebilecekler. Yani, Başbakanın oğlunun vakfına verecekler; nitekim veriyorlar, bundan dolayı da problemler çıkıyor. Şimdi, bana söyler misiniz hangi hakla veriyorsunuz halkın malını bir vakfa? Bu yetkiyi kimden alıyorsunuz? Yani bakın arkadaşlar, burada kısaca belirttiğim -sadece 5 maddeden söz ettim- bu 5 maddeyi çekin, ondan sonrasını çok rahat çıkarabiliriz. Niye bunlar?.. Hani başka takıldığımız maddeler de var aslında, bazı düzeltilmesi gereken maddeler de var ama bunlar o kadar fazla göz alıcı şeyler değil, önemli şeyler değil ama siz bakın, haksız yere birine tutuyorsunuz belediyelerin vakıflarını veriyorsunuz.”

“MERALARA KONUT YAPACAKSINIZ AYIPTIR YAPMAYIN”

Konuşmasında meralarında belediyelere devredileceğini be durumunda bazı sorunları beraberinde getireceğine dikkat çeken MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu, “Bütün meraları belediyelere bırakıyorsunuz yani toplu konut için, bilmem ne için. Allah aşkına, mera dediğimiz zaman, mera zaten köye aittir ve hayvancılıkla ilgilidir ama siz tutuyorsunuz belediyeye devretmeye kalkışıyorsunuz. Ya yazıktır, günahtır. Bunları yapmayın hiç olmazsa. Bir köyün merasını siz bir büyükşehir belediyesi tarafından onlara teslim edeceksiniz. Ayıptır yapmayın! Bunları düzeltelim” şeklinde konuştu. Haber: Cafer ZENGİN

Bakmadan Geçme