MEMDUH BOYDAK'TAN MEB'DE KIYIM TEPKİSİ

TAKİP ET >>

TUSİAD Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda Boydak Holding CEO'su Memduh Boydak da, eğitim sendikalarının “Milli Eğitim'de kıyım” olarak nitelendirdiği Milli Eğitim Yasa Tasarısına tepki gösterdi. AKP hükümetince dershanelerin kapatılması ve son olarak da Milli Eğitim Temel Kanunu'nda yapmayı planladığı değişiklikleri değerlendiren Boydak, “Sanki Türkiye, demokrasi, insan hakları, eğitim, ekonomi konularındaki sorunlarını çözdü ve sıra dershanelere mi geldi? Planlanan düzenlemenin gençlerimize ne katkısının olacağını, eğitimin niteliğine ne etkisini olacağını anlasak” dedi.

AKP'nin Milli Eğitim Temel Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'na tepki göstermek için Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelen eğitim sendikaları, yasanın geri çekilmesini istemişti. Yasa ile AKP'nin Milli Eğitim'de kadrolaşacağını ve kendi imparatorluğunu kuracağını ifade eden sendikalara bir destek de TUSİAD Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda Boydak Holding CEO'su Memduh Boydak' tan geldi.

“BU İSİN YOLU DERSHANE KAPATMAK DEĞİL”

Türkiye çapında gerçekleştirilen tepki eylemlerin ardından yaşananları sosyal paylaşım sitesi twitter üzerinden değerlendiren İşadamı Memduh Boydak, “Dershaneler kapatılıyor cadı avı buyuyor' ve “MEB'de kıyım dershaneye yıkım'' konu başlıklarına, “Sanki Türkiye, demokrasi, insan hakları, eğitim, ekonomi konularındaki sorunlarını çözdü ve sıra simdi. Planlanan düzenlemenin gençlerimize ne katkısının olacağını, eğitimin niteliğine ne etkisini olacağını anlasak? Daha iyi olabilmesi için önce sınav sisteminin değişimini sağlamak lazım ki gençler rahatlasın bu isin yolu dershane kapatmak değil. Bazıları, benim dershane ile alakamı soruyorlar, ne çıkarın var, önce bir vatandaşım, dershanelerden çocukları istifade etmiş ve devam eden. Dershane alakama devam ediyorum, bir sivil toplum kuruluşunda da eğitimi içine alan sosyal politikalarla ilgili komisyondan sorumluyum. Ha ! bir de Türkiye'de saygın bir üniversite olan Melikşah Üniversitesi'nin de Mütevelli Heyet Başkanıyım. Sanırım bu açıklamalar yeterlidir” şeklinde ifadeler yazarak konuya ve yaşananlara dikkat çekti.

Bakmadan Geçme