MEĞER EĞİTİM-BİR-SEN DERTLİYMİŞ

TAKİP ET >>

Kamuoyunda hükümete yakınlığı ile bilinen Eğitim-Bir-Sen Kayseri Şubesi, 2014-2015 Eğitim-Öğretim yılı değerlendirmesinde eğitimde yaşanan sorunları sıraladı. Bu durum geçen yıl olduğu gibi yine, “Meğer Eğitim Bir-Sen de dertliymiş” dedirtti.

Sendika binasında düzenlediği basın toplantısında yeni eğitim yılına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Eğitim Bir- Sen Şube Başkanı Aydın Kalkan, “Eğitim-Bir-Sen olarak, sorunlardan arındırılmış bir eğitim öğretim yılı arzumuzu öncelikle dile getiriyoruz” dedi. Kalkan, “Eğitimde adaletsiz katsayı uygulaması, kesintisiz eğitim dayatması, kız öğrencilerin üniversite önlerinde yaşadıkları dram, Milli Güvenlik dersi aracılığıyla eğitimin vesayet altında tutularak izlenmesi ve eğitim çalışanlarının fişlenmesi, Andımız uygulaması gibi birçok kronikleşmiş sorunun eski Türkiye'de kalmış olması, Türkiye'nin demokratikleşmesi açısından alınmış önemli mesafelerdir. Eğitime bütçenin artırılması, ücretsiz ders kitabı uygulaması, yeni derslik üretiminde alınan mesafe, mevcut öğretmen sayısının yarıya yakınının geçmiş on yıllık süreçte eğitime kazandırılmış olması, her sınıfa akıllı tahta ve her öğrenciye ücretsiz tablet gibi sıralanacak yenilikler ise gelecek açısından şüphesiz önemli yatırımlardır. Fakat eğitimde yapılanlarla yetinme diye bir şey söz konusu olamaz. Dinamik bir süreç olan eğitimde yapılacaklar, yapılanlardan her zaman fazladır” diye konuştu. Açıklamasında müfredatta temel değişikliklere ihtiyaç olduğunu dile getiren Kalkan, “kılık kıyafet yönetmeliğindeki antidemokratik unsurlar temizlenmelidir” dedi.

İŞTE KALKAN'IN SIRALADIĞI DERTLERİN KONU BAŞLIKLARI

İşte Kalkan'ın, AKP Hükümeti'nden çözün beklediği konu başlıkları; “kariyer basamaklarındaki çözümsüzlük çözüm olmamalıdır. Ek ders esaslarındaki eşitsizlik giderilmeli, ders ücretleri artırılmalıdır. Öğretmen nöbet görevleri ücretlendirilmelidir.

Yeni öğretmen atamasında 40 bin rakamının üzerine çıkılmalıdır. öğretmen atama ve yer değiştirme yönetmeliği yayınlanmalı ve atama süreçlerine ilişkin belirsizlikler yeni eğitim-öğretim yılında kökten çözülmelidir. Okullara yönetici görevlendirmenin yaz döneminde bitirilememesinin eğitimi daha fazla olumsuz etkilememesi için takvim sıkıştırılmalıdır.

Okulların bütçe sorununa çözüm getirilmelidir. Öğretim elemanlarının mali durumları iyileştirilmeli ve bazı üniversitelerde geliştirme ödeneği uygulaması kapsamı genişletilerek devam ettirilmelidir. Yükseköğrenim öğrencilerinin barınma ihtiyaçlarının karşılanması için hükümet acilen kapasite artırımına gitmelidir” (H.M)

Bakmadan Geçme