8 Mart Dünya Kadınlar Günü

TAKİP ET >>

Memur-Sen Kadınlar Komisyonu İl Temsilcisi Ayten Özsoy, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla basın toplantısı düzenledi.
Sendika binasında açıklamalarda bulunan Memur-Sen Kadınlar Komisyonu İl Temsilcisi Ayten Özsoy, 'Dünya kadınlar Günü kadınların haklarını aramak, çalıştıkları işin karşılığı olan ücreti alabilmek için başlattıkları mücadele mirasının yıl dönümüdür. Bu mücadelenin 1857 yılında başladığı dikkate alındığında aradan geçen zaman zarfında kadının yaratılış gayesi çerçevesinde hak ettiği değer, toplumsal görev, sosyal inşa ve geleceği ihya ekseninde yeterli gelişmenin olmadığı aşikardır. Emeğin, alın terinin hak ettiği karşılığı bulması, insanın inandığı değerlere uygun yaşamasını sağlamak noktasında mücadele etmeyi amaç ve ilke edinen bir sivil toplum örgütü olarak bütün kadınlarımızın gününü kutluyor; kendilerine sağlık, huzur ve başarı diliyoruz. Kadınlar toplumların temel taşı, direğidir. Başarılı olmak, aydınlık bir gelecek kurmak, huzurlu bir ortam tesis etmek istiyorsak o direği sağlam tutmalıyız' dedi.
Özsoy konuşmasını şöyle sürdürdü;
'Dışarıda iş kadını, çalışan; içeride evinin hanımı, çocuğunun annesi olarak kadın toplum düzenimizin en saygın varlığıdır. 'Cennet annelerin ayakları altındadır'anlayışıyla kadına sevgi, saygı ve hürmetle yaklaşırız. Kadınlarını zelil eden toplumlar zillete düşer. Bize göre kadın hayatın her kademesinde yer almalı, hayati görevi gözardı edilmeksizin desteklenmeli ve korunmalıdır. Çünkü kadını korumak aileyi, dolayısıyla toplumu korumaktır. Kadınıyla, erkeğiyle hepimiz el ele, omuz omuza vererek bize unutturulmak istenen medeniyet değerlerimizi tekrar canlı kılmanın mücadelesini veriyoruz. Kadınlarımızı, erkeklerimizi, gencimizi, yaşlımızı bütün insanlarımızı, biz var ve anlamlı kılan değerlerimizi koruyacağız. Zaten bugün en ateşli, en ileri boyut ve etkileriyle yaşanan savaş, esasen bu değerleri yok etme saldırganlığı ile değerlerin savunulması arasındaki çatışmadan başkası değildir.'

Bakmadan Geçme