Kulkuloğlu'ndan kapatılan vakıf açıklaması

TAKİP ET >>

OHAL sonrası çıkan kanun hükmünde kararname ile Kayseri'de kapatılan vakıflar arasında, Kayseri Yüksek Öğrenim ve Yardım Vakfı'nın da yer almasına CHP Kayseri eski Milletvekili Şevki Kulkuloğlu, tepki gösterdi. Kulkuloğlu, “Şu anda başkanlığını Kayseri'mizin örnek sanayici ve kanaat önderi, Mustafa Özhmurkar'ın yaptığı ve bir çok saygıdeğer sanayicinin büyük katkılarıyla büyük işler başardığı bu vakıf da FETÖ ile hiçbir ilişkisi olmamasına rağmen AKP Hükümeti tarafından kapatıldı. Çok üzgünüm çok!' dedi.

Vakfın kapatılması ile ilgili olarak “Yazık hem de çok yazık.” ifadelerini kullanan CHP Kayseri eski Milletvekili Şevki Kulkuloğlu,”1972 yılında aralarında merhum babam Av. Şaban Kulkuloğlu'nun da bulunduğu Kayserili 63 hayırsever Prof. Dr. Necmettin Feyzioğlu başkanlığında Kayseri'ye üniversite kazandırmak ve yardıma muhtaç yüksek öğrenim gören Kayserili üniversite öğrencilerine burs verebilmek adına Kayseri Yüksek Öğrenim ve Yardım Vakfı'nı kurmuşlar. Bu vakıf bugüne kadar Kayseri Erciyes Üniversitesi'ni ve Kayseri Nuh Naci Yazgan Üniversitesi'ni kurdu ve geliştirdi, binlerce gence burs vererek eğitim hayatlarına katkıda da bulundu. İçlerinde benim de yer aldığım 65 kurucu ve 283 şeref üyesi olan Kayserili bu vakfın ayakta kalması için karşılıksız çaba gösterdi.

Şu anda başkanlığını Kayseri'mizin örnek sanayici ve kanaat önderi, önemli ve saygın sanayicilerimizden değerli büyüğümüz Sn. Mustafa Özhmurkar yapmakta ve yine Kayseri'mizin örnek sanayici aileleri başta Kayseri Milletvekillerimizden Sn. İbrahim Özbıyık ve ailesi de olmak üzere, Mustafa Özhamurkar amcanın daha birçok saygıdeğer sanayicinin büyük katkılarıyla büyük işler başarılmaktaydı. Bugün maalesef bu Vakıf da FETÖ ile hiçbir ilişkisi olmamasına rağmen AKP Hükümeti tarafından kapatıldı.

Çok üzgünüm çok!” şeklinde konuştu. Haber: Emre POLAT

Bakmadan Geçme