KTO'da 255 bin 914 TL bilmecesi

TAKİP ET >>

Kayseri Ticaret Odası'nın (KTO) Temmuz ayı Meclis toplantısında basın giderleri tartışmaları da beraberinde getirdi. Meclis üyesi Hacı Çevikel'in, sorusu üzerine Hiçyılmaz, basın-yayın giderlerinin 255 bin 914.00 TL olduğunu söyledi. Ancak bu miktarın hangi basın kuruluşlarına ve ne kadar ödendiği ise merak konusu oldu.

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Temmuz ayı Meclis Toplantısı'ın da bazı medya kuruluşlarına yapılan ödemelere ilişkin iddialara yönelik tartışmalar damgasını vurdu. Ticaret Odası meclis üyesi Hacı Çevikel, “Reklam ve tanıtım giderlerinde basın kuruluşlarına eşit davranılıp, davranılmadığını ya da hangi basın kuruluşuna ne için, ne kadar ödeme yapıldığına” ilişkin sorular yöneltti. Bu sorulara cevap veren Başkan Hiçyılmaz, 6 aylık süreçte 255 bin 914.00 TL ödeme yapıldığını belirtti. Basına reklam ve ilan giderleri olarak ödeme yapıldığını belirten Hiçyılmaz, “Bunun dışında basına para verilmedi.” dedi. Yaşanan bu tartışmaların ardından 255 bin 914.00 TL'lik ödemenin ayrıntıları ise merak konusu oldu. Bu ödemelerin hangi basın kuruluşlarına ve ne için yapıldığı cevabını arıyor.
GÜLSOY, ORTAK BİLDİRİYİ OKUDU
Diğer yandan Meclis toplantısında Meclis Başkanı Ömer Gülsoy, 15 Temmuz'da FETÖ tarafından gerçekleştirilen darbe girişimine karşı meclis bildirisini de okudu. Gülsoy, “Milletimiz ve milli kurumlarımız, FETÖ/PDY terör örgütü tarafından demokrasimize kasteden bu alçakça saldırıyı önlemiştir. Milletimiz, devletine ve demokrasiye sahip çıkmıştır. Bu hain kalkışmanın başarısızlığa uğraması, Türk milletinin bir ve beraber oluşu, kararlı tutumu ve demokrasiye olan inancı ile mümkün olmuştur” ifadelerini kullandı. KTO Başkanı Mahmut Hiçyılmaz ise, 15 Temmuz gecesi gerçekleşen darbe girişimini kınayarak, “Milletimiz, asker elbisesi giymiş teröristlerin, canilerin ve alçakların darbe girişimiyle karşı karşıya kalmıştır. Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ)/Paralel Devlet Yapılanması (PDY) olarak bilinen hain yapı tarafından, birlik ve beraberliğimize karşı alçakça bir girişimde bulunulmuştur. Siyasal, sosyal ve ekonomik anlamda çok önemli kazanımların elde edildiği son 15 yıldaki gelişmelere karşı olan gözü dönmüş bu hainler, 17-25 Aralık 2013 tarihinde yapmaya çalıştıklarının daha da beterini yapmaktan geri durmamışlardır. Bu anti demokratik kalkışma, milli iradenin tecellisine büyük bir saygısızlık ve ihanettir. Devletimize ve milletimize karşı olan, demokrasiyi sekteye uğratmaya çalışan, bu asker görünümlü terörist gurubun kalkışmasını nefretle kınıyor ve lanetliyorum.” dedi.

“FETÖ İLE 2013 YILINDAN BU YANA KTO YÖNETİMİ OLARAK MÜCADELE EDİYORUZ”
“FETÖ ile 2013 yılından bu yana KTO yönetimi olarak mücadele ediyoruz” diyen Hiçyılmaz, “Bu hain yapılanmayla Kayseri Ticaret Odası yönetimi olarak yürüttüğümüz mücadelemiz, 2013 yılından bu yana sürmektedir. Yönetim olarak, bu mücadelemizi sürdürdüğümüz zaman diliminde, 17-25 Aralık'ta meydana gelen yargı eliyle darbe girişimi sonrasında da yaptığımız açıklamalarımız ile Milli iradeye sahip çıkılmıştır. Cumhurbaşkanımıza ve hükümete sahip çıkmanın bir görev olduğu vurgulanmıştır. Seçimle iş başına gelen hükümete ve devlete bu yapılanmaya karşı verilen mücadelesinde destek olunmuştur. Son günlerde bazı basın yayın kuruluşlarında ve sosyal medyada yapılan yayınlarla, odamız yönetiminin bu yapı ile ilişkilendirilmesine yönelik çaba sarf edildiği görülmektedir. Ancak bu tür girişimler mesnetsiz ve haksızdır. En basit ifade ile iftiradır. Odamızın 2013 yılından bu yana kamuoyuna yansıyan bu hain yapılanma ile girdiği mücadele göz ardı edilmek istenmektedir. Bu tür girişimleri yapanlar müfteridirler ve yargı önünde hesap vereceklerdir” diye konuştu.

Haber: Ramazan DANACI

Bakmadan Geçme