KESOB Başkanı Ahmet Övüç:

TAKİP ET >>
Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KESOB) Kayseri İl Başkanı Ahmet Övüç, ABD'nin aldığı Kudüs kararının kabul edilemeyeceğini ve bölgedeki yangını daha da büyüteceğini söyledi.
Başkan Övüç, konuyla ilgili yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
'Bildiğiniz üzere, asırlardır kadim medeniyetlere ev sahipliği yapan ve Müslümanların ilk kıblesi olan Kudüs, ABD Başkanı Trump tarafından, uluslararası hukuk kurallarına ve Birleşmiş Milletler kararlarına aykırı bir şekilde İsrail'in Başkenti olarak tanınmıştır.
Müslümanların ilk kıblesi olan, tüm semavi dinler için de özel bir yere sahip olan Kudüs'ün ABD yönetimi tarafından İsrail'in başkenti olarak tanınması kararı kesinlikle kabul edilemez bir eylem olup, alınan bu karar bölgedeki yangını büyütecektir. Şayet bu hadsiz ve haksız karar geri alınmaz ise bu ateş sadece Ortadoğu'yu yakmayacak, dünya barışını tehdit ederek, alev alev tüm dünyaya yayılacak ve telafisi imkansız sonuçlar doğuracaktır.
Bu itibarla Birleşmiş Milletler Kararları dahil bir çok uluslararası antlaşmanın hiçe sayılmasını ve Kudüs'ün statüsünün değiştirilerek İsrail'in başkenti yapılması çabalarını şiddetle kınıyor ve başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız Filistin Devleti'ni destekliyoruz.'

Bakmadan Geçme