KAYSERİSPOR'DA SANCILI BEKLEYİŞ

TAKİP ET >>

Kayserispor'la ilgili olarak 9 Mart 2012 tarihinde Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı'na yapılan suç duyurusu neticesinde yürütülen soruşturmanın tamamlandığı ve Cumhuriyet Savcısı'nın iddianame hazırlayarak mahkemeye sunduğu iddia edildi.

2007-2010 yılları arasındaki gelir beyannamelerinin gerçeği yansıtmadığı iddiasıyla yapılan soruşturmada son olarak Kayserispor yöneticiliği yaptığı dönemle ilgili İl Özel İdaresi'nin eski Genel Sektereri Mustafa Atsız'ın da ifade verdiği öğrenildi.

Haber merkezimize Kayserispor camiasından yansıyan bilgiye göre; 9 Mart 2012 tarihinde Kayseri Erciyes Taraftarlar Derneği Basın Sözcüsü Mehmet İncealan'ın '2007-2010 yılları arasındaki gelir beyannamelerinin gerçeği yansıtmadığı' iddiasıyla yaptığı suç duyurusu neticesinde gerçekleştirilen soruşturmanın tamamlandığı ve soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı'nın iddianameyi hazırlayarak mahkemeye sunduğu iddiası gündeme bomba gibi düştü. Bu iddia haftasonu kulaktan kulağa yayılırken iddianın doğru olup olmadığı hafta sonu olması nedeniyle teyit edilemedi.

Soruşturma çerçevesinde Kayseripor'un hesapları bilirkişiler tarafından da incelendiği gibi Cumhuriyet Savcılığı'nın talebi üzerine vergi dairesince de mercek altına alınmıştı.

Futbolcu transferlerinin bedelinin gerçeğe uygun biçimde yansıtılıp yansıtılmadığı, kulübün muhasebesinde çıkan yangın gibi konuların incelendiği belirtilen soruşturma çerçevesinde Kayserispor'da yöneticilik yapan isimlerin de tek tek ifadesi alındı.

Soruşturma kapsamında en son ifadeyi İl Özel İdaresi'nin eski Genel Sekreteri Mustafa Atsız'ın verdiği öğrenilirken geçtiğimiz son iki haftada Cumhuriyet Savcısı'nın soruşturmayla ilgili kararını vermesi bekleniyordu. Kimileri iddianame hazırlanarak dava açılacağı beklentisi içerisindeyken kimileri de soruşturmanın takipsizlikle sonuçlanabileceğini düşünüyordu.

Kayseri Cumhuriyet Başsavcısı Bülent Bingöl'ün görevden alınarak Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı görevine, Sakarya Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Usta'nın da Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı görevine atandığı süreçte yaşanan beklentiyle ilgili bir gelişme yaşanmadı ancak geçtiğimiz haftasonu Cumhuriyet Savcılığı'nın iddianame hazırlayarak mahkemeye sunduğu iddiası Kayserispor camiasında konuşulmaya başladı ve kulaktan kulağa yayıldı.

Konuyla ilgili bilgisine başvurduğumuz Kayseri Erciyes Taraftarlar Derneği Basın Sözcüsü Mehmet İncealan'ın Avukatı Halil İbrahim Yolcu, iddianame hazırlandığı yolunda kendisine de duyum geldiğini ancak haftasonu olması nedeniyle detaylı bilgi sahibi olmadığını, pazartesi günü (bugün) detaylı bilgilere sahip olacaklarını söyledi.

Konuyla ilgili görüşüne başvurduğumuz şikayetçi Kayseri Erciyes Taraftarlar Derneği Basın Sözcüsü Mehmet İncealan ise yaklaşık 2 yıl önce şikayette bulunduğunu ve son durum hakkında herhangi bir bilgiye sahip olmadığını söyledi. İncealan, 'herhangi bir belge elime ulaşmadan bir açıklama yapmayı uygun görmüyorum'dedi.

Tamamlandığı belirtilen soruşturmanın akıbetinin ne olduğu merak konusu olurken haftasonu kulaktan kulağa yayılan 'iddianame hazırlandığı' iddiasının gerçeği yansıtıp yansıtmadığı bugün belli olacak. Şimdi cevap bekleyen soru şu; 'soruşturma tamamlandı mı, tamamlandıysa iddianame mi hazırlandı yoksa takipsizlik mi verildi?'

Bakmadan Geçme