KAYSERİSPOR'A İDDİANAME ŞOKU

TAKİP ET >>

Kayserispor hesaplarındaki usulsüzlük iddiasıyla ilgili olarak Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 2 yıldır geniş çaplı olarak yürütülen soruşturma neticesinde kulüp başkanı Recep Mamur ve dönemin yöneticileri hakkında 7 yıl hapis cezasını öngören 'Güveni Kötüye Kullanma' ve belli haklardan yoksun bırakılma suçlamasıyla yargılanmaları için iddianame hazırlandı.

Aldığımız bilgiye göre; 9 Mart 2012 tarihinde Kayseri Erciyes Taraftarlar Derneği Basın Sözcüsü Mehmet İncialan'ın '2007-2010 yılları arasındaki gelir beyannamelerinin gerçeği yansıtmadığı' iddiasıyla yaptığı suç duyurusu çerçevesinde yaklaşık 2 yıl süren bir soruşturma yürüten Kayseri Cumhuriyet Savcısı Mehmet Ali Kurt, Kayserispor Kulübü Başkanı Recep Mamur'un yanı sıra Yücel Şahin, Şaban Miraboğlu, Türker Horoz, Ali Çamlı, Rıfat Pehlivan başta olmak üzere dönemin kulüp yöneticileri hakkında iddianame hazırlayarak 5. Asliye Ceza Mahkemesi'ne verdi.

7 YILA KADAR HAPİS HAKLARDAN YOKSUNLUK

Savcılık, dönemin Kayserispor yöneticilerinin TCK 155/2 ve TCK 53'üncü maddeden yargılanmalarını talep etti.

TCK 155/2'de düzenlenen 'Güveni Kötüye Kullanma' suçunun sabit görülmesi halinde kulüp yöneticileri 'bir yıldan yedi yıla kadar hapis ve üçbin güne kadar adlî para cezası'na çarptırılabileceği gibi, TCK 53'üncü Madde'de öngörülen 'belli hakları kullanmaktan yoksun bırakılma' cezasına da çarptırılabilecek.

Kayserispor Başkanı Recep Mamur ve dönemin kulüp yöneticileri ceza alırsa 'Vakıf, dernek, sendika, şirket, kooperatif ve siyasî parti tüzel kişiliklerinin yöneticisi veya denetçisi olmaktan' mahrum kalmış olacak ve dolayısıyla Kayserispor yöneticiliği de yapamayacak.

VERGİ DAİRESİ VE SAYIŞTAYDAN

EMEKLİ BİLİRKİŞİLER DE İNCELEDİ

Soruşturma çerçevesinde Cumhuriyet Savcılığı'nın talebi üzerine Kayserispor'un hesaplarının emekli Sayıştay müfettişleri tarafından da bilirkişi incelemesinden geçtiği, Vergi Denetim Kurulu Kayseri Küçük ve Orta Ölçekli Mükellefler Grup Başkanlığı tarafından da mercek altına alındığı ortaya çıktı.

Futbolcu transferlerinin bedelinin gerçeğe uygun biçimde yansıtılıp yansıtılmadığı, kulübün muhasebesinde çıkan yangın, sahte imzayla senet düzenlenerek kulübün icralık konuma düşürülmesi, üyeliklere müdahale edilerek kulübün ele geçirilmesi gibi konuların incelendiği belirtilen soruşturma çerçevesinde Kayserispor'da yöneticilik yapan isimlerin de tek tek ifadesi alındı, en son ifadeyi ise geçtiğimiz haftalarda dönemin Kayserispor yöneticileri arasında bulunan İl Özel İdaresi'nin eski Genel Sekreteri Mustafa Atsız verdi.

Kayserispor kulübünün de iddialar ve bilirkişi raporuyla ilgili savcılığa itiraz dilekçesi verdiği öğrenilirken Savcılığı yaptığı değerlendirme sonucunda kulüp başkanı ve yöneticileri hakkında iddianame hazırlanmış olması kulüpte şok etkisi yarattı.

Şimdi gözler iddianamenin verildiği 5. Asliye Ceza Mahkemesi'nde.

Konuyla ilgili bilgisine başvurduğumuz aynı zamanda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da avukatlığını yapan Av. Halil İbrahim Yolcu, iddianame detaylarının henüz kendilerine ulaşmadığını belirtti.

Bakmadan Geçme