Kayserili vatandaşlar hafta sonları oraya akın ediyor!

Kayserili vatandaşların tatil günlerinde su seslerinin kuş seslerine karıştığı doğanın incisi Sızır Şelalesine yoğun ilgileri sürüyor. Detaylar Kayseri Olay merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde…

Anadolu'nun en etkileyici doğal güzelliğine sahip Sızır Şelalesi, görülmeye değer manzarasıyla büyülemeye devam ediyor. Sivas ilinin Gemrek ilçesinde yer alan Sızır şelalesi, Kayserili vatandaşlar tarafından da özellikle tatil günlerinde ilgi görüyor.
Sızır Şelalesi'nin buz gibi akan suyu, aileniz ve sevdiklerinizle hoş vakit geçirip piknik yapabileceğiniz mesire alanı sizi bekliyor. Sızır Şelalesi'ne gezmek için gelen vatandaşlarında keyifle vakit geçirilebilecek işletmeler de yer alıyor.
Kayseri'ye 100 km mesafe de bulunan gürül gürül akan suyun tatlı sesiyle bütünleşen Sızır Şelalesi, hafta sonları ziyaretçilerini enfes doğasıyla doğa tutkunlarını karşılıyor.
Su seslerinin kuş sesleriyle karıştığı bu eşsiz güzelliğe sahip çevre illerden de fazlaca misafir ağırlayan Sızır Şelalesi, etrafı taze yeşilliklerin örtülü olup sadece gözlerinizi değil ruhunuzu da okşuyor. Görkemli yapısıyla büyülenmenizi sağlarken, buz gibi suyuyla da eşsiz bir manzara sunuyor. Her köşesinde anı biriktirebileceğiniz Sızır Şelalesi, adım attığınız anda sizi büyülü bir dünyaya taşıyor.
Şelalenin beslediği sular, yaklaşık 500 metre öteden geliyor. Bu doğal güzellik, etrafında yer alan alabalık tesisleri ve rahatlatıcı oturma alanları ile daha da cazip hale geliyor. Bu şelale sadece bir doğa harikası değil, aynı zamanda ziyaretçilerine dinlendirici ve huzur verici bir kaçamak sunuyor.
Sızır Şelalesi'nin tahta merdivenler ile şelalenin alt kısımlarına kadar rahatça ulaşılabiliyor. Aynı zamanda gezerken tarihi de iliklerinize kadar hissedebilirsiniz. Roma ve Bizans dönemlerinden kaldığı anlaşılan kalıntılar, ören yerlerinin yanı sıra pek çok mağara ve yayla da sizi karşılıyor.

Bakmadan Geçme