Kayserili İşadamları İstanbul'da dert yandı: Uyanıklık fıkralarda kaldı

Uluslararası İstanbul Mobilya Fuarına katılan Asır Mobilya ve Çanakçıoğlu Grubun Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çanakçıoğlu  ile Grup Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Çanakçıoğlu, İstanbul'dan Kayserili siyasilere seslendi.

TAKİP ET >>

14. CRN İMOB Uluslararası İstanbul Mobilya Fuarına katılan Asır Mobilya ve Çanakçıoğlu Grubun Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çanakçıoğlu, İstanbul'da dert yandı. Büyük fuarlarda Kayseri'nin lobisinin iyi olmadığını dile getiren Çanakçıoğlu, Kayseri birlik olması lazım.'dedi ve ekledi: ‘Kayserili'nin uyanıklığı fıkralarda ve masallarda kaldı'
Uluslararası İstanbul Mobilya Fuarına katılan Asır Mobilya ve Çanakçıoğlu Grubun Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çanakçıoğlu ile Grup Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Çanakçıoğlu, İstanbul'dan Kayserili siyasilere seslendi. İşadamı Ömer Çanakçıoğlu, ‘Türkiye'nin önünü açmak adına, ihracatımızı arttırmak adına böyle fuarlara ihtiyaç var, ancak bazı siyasi olaylar buna engel oluyor' dedi.
Çanakçıoğlu, ‘Yurt dışından gelen ziyaretçiler var onlarla da görüşüyoruz. Yeni yeni ihracat alanları açılabiliyor. Yurt dışında birkaç bağlantı yaptık. Daha da iyi olacak. Ben ayrıca Sanayi Odası meclis üyesiyim. Bu konuda da çalışıyoruz ama bazı yerlerde yetersiz kalınan noktalar var. Türkiye'nin önünü açmak adına, ihracatımızı arttırmak adına böyle fuarlara ihtiyaç var. Bazı siyasi olaylar buna engel oluyor' şeklinde konuştu.

Asır Mobilya ve Çanakçıoğlu Grubun Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çanakçıoğlu ise, Kayserili Sivil Toplum Kuruluşlarının bu tür fuarlarda lobilerinin iyi olmadığını dile getirerek, şöyle konuştu: ‘Biz fuara Kayseri fuarına 8 kere katıldık ama İstanbul Fuarına ilk kez katılıyoruz. Kayserimizin fuarı gerçekten güzel ama, İstanbul fuarı da hep yurt dışı menşeli geliyorlar. Aslında yurt dışındaki müşterilerimizin burada sıcak ilişkiler oluyor. Yurt dışından çok katılım var. Dış ticaretimiz Fransa, Almanya ve Irak ile görüşüyorlar. Aslında Kayseri'den İstanbul fuarına katılmak isteyen firmalar çok. Ama Kayseri'deki sivil toplum kuruluşu kardeşlerim buradaki lobilerini iyi değerlendirerek, gerekirse Kayserili bakanları, Kayserili milletvekillerini, gerekirse de kayserinin bürokratlarını araya koyup burada Kayserililerin ağırlığını hissettirmeliyiz' Çanakçıoğlu, İnegöl mobilyasının fuarlarda daha etkin olduğunu belirterek, ‘Biz burada Kayseri'yi burada iyi temsil etmeye çalışıyoruz. Ama biz ne kadar mücadele versek de İnegöl Mobilya'yı temsil ediyor. Bu tür fuarlarda İnegöl ekip şeklide çalışıyor. Bütün sivil toplum kuruluşlarıyla, belediye başkanlarından, milletvekilleriyle emek sarf ediyorlar' dedi. İşadamı Ahmet Çanakçıoğlu, açıklamasında ‘Kayserili'nin uyanıklığı fıkralarda ve masallarda kaldı' dedi. Çanakçıoğlu, ‘Türkiye'de ve dünyada Kayserilinin gözü açık, Kayserili zeki diye söyleniyor. Elbette Kayserilinin gözü açıkta ama bunlar hep fıkralarda ve hikayelerde. Bunu inşallah Kayseri'de ekip olarak, STK'larla mücadele ederek bu İstanbul fuarına Kayseri'nin mührünü vurmasını istiyorum. Arkadaşlardan talebimiz bu. Biz biraz açık konuşuruz. Açık konuşanda sevilmez. Bırakında bir açık konuşalım da hikayelerdeki ve masallardaki değil de gerçek Kayserilinin gözü açıldığını ortaya dökelim. Belediye başkanlarımızı ve milletvekillerimiz çalışıyor ama biz bunu mobilya sektöründe de görmek istiyoruz o çalışmaları. İnegöl'ün merdiven altı firmaları burada güzel güzel yerlerde kayseri firmaları kıyıda köşede. Bunu KAYMOS'a yüklemek, bunu Sanayi ve Ticaret Odasına yüklemek doğru değil. Kayseri birlik olması lazım. KAYMOS ne yapsın tek başı9na. Mobilyacılar Odası ne yapsın tek başına. Bence bütün STK'ları birleşerek tek yumruk olup buraya Kayseri mührünü vurmamız lazım' ifadelerini kullandı. İşadamı Çanakçıoğlu, Kayserili firmaların bu tür fuarlara mührünü vurması gerektiğini söyleyerek, ‘STK'lara birleşerek tek yumruk olma' çağrısı yaptı.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme