Kayseri Vergi Denetim Başkanlığı bakın Konya'ya neden bağlanmış? Bakan açıkladı…

Kayseri Vergi Denetim Daire Başkanlığı kapatılarak, kent Konya'ya bağlandı. Hazine ve Maliye Bakanı, Kayseri'nin Konya'ya bağlanmasının gerekçelerini bakın nasıl açıkladı?

TAKİP ET >>

Kayseri'de Vergi Denetim Daire Başkanlığının kapatılarak, Kayseri'nin Konya'ya bağlanması tepkileri de beraberinde getirmişti. CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Kayseri Vergi Denetim Başkanlığı'nın kapatılarak Konya'ya bağlanmasına tepki göstererek, AK Parti iktidarında Kayseri'nin her alanda geri bırakıldığını savunmuştu.

ARIK: KAYSERİ'DEN NEYİN İNTİKAMINI ALIYORSUNUZ?
Arık, “AK Parti iktidarı döneminde Kayseri kamu yatırımlarından hak ettiği payı alamadığı gibi maalesef elindekilerden de oluyor. Kayseri'den neyin intikamını alıyorsunuz? Biz bunu gündeme getirince Kayseri'ye kötülük mü yapmış oluyoruz? Kayseri'yi sevmek, Kayseri'yi korumak binlerce vergi mükellefi hemşehrimizin yüzlerce kilometre yol yapıp Konya'ya gitmesini görmezden gelmek midir? Kayseri'yi sevmek kuru kuruya olmaz. Kayseri'yi sevmek Kayseri'nin değerleri bir bir elinden alınırken tepki gösteriyormuş gibi yapmakla da olmaz” dedi.

ERSOY: MAĞDURİYETLER YAŞANIYOR
Konuyu MHP Milletvekili Baki Ersoy da gündeme taşıdı. Ersoy, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'ye konuyla ilgili sorular yönelterek, yanıt istedi. Ersoy, “Mükellefler tüm imza ve belge işleri için, hatta çok basit işlemler için bile 330 kilometre gidiş, 330 kilometre dönüş olmak üzere toplamda 660 kilometre yol kat ederek Konya Vergi Denetim Daire Başkanlığına gitmek durumunda kalmaktadırlar” ifadelerini kullanarak, mağduriyetler yaşandığını dile getirmişti.
MHP'li vekil aynı zamanda “Kayseri Vergi Denetim Başkanlığı'nın Konya Bölgesine bağlanmasından sonra personel sayısında istifalardan kaynaklı olarak azalma yaşanmış mıdır?” sorusunu yönelterek, yanıt istemişti.

MÜKELLEF SAYISININ YOĞUN VE VERGİ TAHAKKUKU/TAHSİLATININ YÜKSEK OLDUĞU İLLERDE TEŞKİLATLANMA…
Hazine ve Maliyet Bakanı Nureddin Nebati, bu yöndeki soru önergesine yanıt verdi. Böylece Kayseri'nin, Konya'ya bağlanma gerekçeleri gün yüzüne çıktı. Bakan Nebati, Kayseri'de kurumun kapatılması gerekçelerini, “iş gücünün verimli
kullanılması, ekonomik faaliyetlerin büyük bölümünü kapsayan, mükellef sayısının yoğun ve vergi tahakkuku/tahsilatının yüksek olduğu illerde teşkilatlanmanın bina-araç gereç donanım maliyetlerini azaltacağı” şeklinde sıraladı.

KAYSERİ, NEDEN KONYAYA BAĞLANDI? İŞTE BAKAN'IN GEREKÇELERİ…
İşte Bakan'ın, Kayseri'de Vergi Denetim Daire Başkanlığının neden kapatılıp, Kayseri'nin Konya'ya bağlandığına dair sorulara verdiği yanıt: 1 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Vergi Denetim Kuruluna verilen görevlerin yerine getirilmesinde uzlaşma ve iş bölümünün sağlanması, iş gücünün verimli kullanılması, ekonomik faaliyetlerin büyük bölümünü kapsayan, mükellef sayısının yoğun ve vergi tahakkuku/tahsilatının yüksek olduğu illerde teşkilatlanmanın; bina-araç-gereç-donanım maliyetlerini azaltacağı, turne görevleri ile çalışma veriminin artıracağı değerlendirilmiştir. Bu bağlamda elektronik denetim yöntemlerinin gelişmesiyle uzaktan denetim imkânlarının artması, denetim gücünün etkin ve verimli kullanılması, iş yükünün fonksiyonel dağılımı, vergi incelemelerinde koordinasyonun sağlanması amacıyla bahsi geçen hükümler çerçevesinde aralarında Kayseri Grup Başkanlığının da bulunduğu 21 Grup Başkanlığı kapatılmıştır.

3 KİŞİ MEMURİYETTEN ÇEKİLME TALEBİNDE BULUNDU
Diğer yandan Bakan Nebati, yaşanan bu süreçle de kurumdan 3 kişinin istifa ettiğini belirtti. Nebati, “Kapanma dönemi itibariyle Kayseri Küçük ve Orta Ölçekli Mükellefler Grup Başkanlığında toplam 81 vergi müfettişi ve vergi müfettiş yardımcısı bulunmakta olup bugün itibarıyla söz konusu vergi müfettişlerinden toplam 3 kişi memuriyetten çekilme talebinde bulunmuş ve görevden ayrılmıştır” şeklinde konuştu.


ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme