Kayseri vekillerinden ses yok ama diğer illerin vekilleri projenin peşine düştü! Bu kez de MHP'li isim!

İYİ Parti Konya Milletvekili Ünal Karaman'ın ardından, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda Nevşehir Milletvekili Prof. Dr. Filiz Kılıç da Kayseri'den geçeceği ifade edilen, ancak yılan hikayesine dönen hızlı trenin peşine düştü! Detaylar Kayseri haber bülteninde.

TAKİP ET >>

Kayseri-Nevşehir-Aksaray-Konya-Antalya Hızlı Tren Demiryolu projesi Kayseri Milletvekillerinin pek gündeminde olmasa da trenin geçeceği diğer illerin vekillerinin gündeminde. İYİ Parti Konya Milletvekili Ünal Karaman'ın ardından bu kez de Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda Nevşehir Milletvekili Prof. Dr. Filiz Kılıç da yılan hikayesine dönen tren konusunu gündeme taşıdı. İYİ Partili vekil Karaman gibi Kılıç da bu konuda Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun kapısını çaldı. Konuyla ilgili soru Bakan'a sorular yönelten Kılıç, sorularına yazılı yanıt istedi.


BÖLGESEL KALKINMA AÇISINDAN ÖNEMLİ
MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Nevşehir Milletvekili Prof. Dr. Filiz Kılıç, hızlı tren hatlarının bölgesel kalkınma açısından büyük önem taşıdığına dikkat çekerek, “Nitekim 2053 Ulusal Ulaştırma Ana Plan hedefleri kapsamında bulunan Antalya-Aksaray-Nevşehir-Kayseri hızlı tren projesinde Acıgöl, Nevşehir ve Avanos olmak üzere 3 istasyon planlanmaktadır” hatırlatması yaptı.



NE ZAMAN ÇALIŞMALARA BAŞLANACAK VE NE ZAMAN HİZMETE ALINACAK?
Kılıç, Bakan Uraloğlu'dan hızlı tren ile ilgili şu sorularına yanıt istedi: Söz konusu projenin yapımıyla ilgili son durum nedir? İlgili projenin inşaat çalışmalarına ne zaman başlanması planlanmaktadır? Antalya-Aksaray-Nevşehir-Kayseri hızlı tren hattının ne zaman hizmete alınması öngörülmektedir?
HAT ANTALYA MANAVGAT'TAN BAŞLAYIP, İNCESU'DA SON BULACAKTI!
Diğer yandan 2017 yılında söz konusu hat, yapılan açıklamalara göre Antalya Manavgat'tan başlayarak, Kayseri İncesu'da son bulacaktı. Ancak 2013'te ÇED raporu da hazırlanan, toplantılar yapılan bu projede yılan hikayesine dönmüştü.



ÇED RAPORLARI HAZIRLANAN PROJE DE YILAN HİKAYESİNE DÖNDÜ!
Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğünce yıllar önce Kayseri-Nevşehir-Aksaray-Konya-Antalya Hızlı Tren Demiryolu projesi için raporlar hazırlanmış, toplantılar yapılmıştı. Proje 2012 yılından bugüne gündemde. O dönem yapılan açıklamalarda projenin 9 milyar 741 milyon 567 bin 389 TL'ye mâl olacağı belirtilmişti.



İYİ PARTİLİ KARAMAN SORMUŞTU! PEKİ BAKAN NE CEVAP VERMİŞTİ?
Milli futbolcu ve aynı zamanda İYİ Parti Konya Milletvekili Ünal Karaman da, bir süre önce Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'na, Antalya- Konya-Aksaray-Nevşehir-Kayseri Hızlı Tren projesinin kullanıma alınmama gerekçesi sormuş ve konuyu gündeme taşımıştı.
Karaman'ın, Kayseri-Nevşehir-Aksaray-Konya-Antalya Hızlı Tren Demiryolu projesine yönelik sorularına Bakan Uraloğlu şu yanıtı vermişti: Antalya-Konya-Aksaray-Nevşehir-Kayseri Hızlı Tren Projesinin yüzde 95'i tamamlanmış olup, kalan etüt proje işlemlerinin de 2023 yılı içerisinde tamamlanması planlanmaktadır.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme