Kayseri usulü vergi borç ödeme

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin vergi borcunu ödeme şekli, 'Kayserili işini bilir' sözünü akıllara getirirken, Büyükşehir Belediye Meclisi'nde ilginç diyaloglara neden oldu. Ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bülteninde…

Youtube Kanalı
Abone Ol
TAKİP ET >>

Dün yapılan Kayseri Büyükşehir Belediye Meclisi'nde Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin kamuya olan borçlarını ödeme şekli dikkat çekti. Meclis'te ilk olarak Kayseri Büyükşehir Belediyesine ait şirketlerin SGK prim borçlarının ödenmesi amacıyla bilgileri belirtilen taşınmazların tapu devirlerinin yapılması ile ilgili gerekli iş ve işlemlerin yapılması için Kayseri Büyükşehir Belediyesi Encümeni'ne yetki verilmesi talebi oy çokluğu ile kabul edildi.


Bir diğer gündem maddesi ise Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Kayseri Büyükşehir Belediyesine ait şirketlerin vergi borçlarının ödenmesi amacıyla ekte belirtilen taşınmazların tapu devirlerinin yapılmasıyla ilgili gerekli iş ve işlemlerin yapılması için Kayseri Büyükşehir Belediyesi encümenine yetki verilmesi talebinin görüşülmesiydi. Söz konusu madde gündeme gelince CHP'li Özgür Özer ile Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ve Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hüseyin Beyhan arasında ilginç diyaloglar yaşandı.
Özgür Özer : Borç var
Memduh Büyükkılıç : Alacağı var, bizimde ödeyeceğimiz var.
Özgür Özer : Hangi şirketlerin ne kadar borcu var ve neden borcu var?
Hüseyin Beyhan : Olmasının sebebi, bunda mesela dikkat ederseniz, hepsi okul yeri, cami yeri… Belediyenin satamayacağı yerler. Dolayısıyla borçlanıyor ki, ben bunları, ikisi de kamunun olan yerler, ben bunları kamuya vereyim, borçtan kurtulayım. Bunu vermezseniz ne yapacaktınız? Parasını ödeyecektiniz.
Özgür Özer : Borcu faiziyle ödemiyor musunuz?
Hüseyin Beyhan : Borcu faiziyle ödeseniz de, buradaki borcun vadesi kısaysa, buradakinde de hiç satamayacağınız taşınmaz varya, hiç gelir elde edemeyeceğiniz taşınmazdan gelir elde etmiş oluyorsunuz.
Memduh Büyükkılıç : Özgür Bey, kamunun lehine olan bir davranış. Hassasiyetinize teşekkür ediyorum.
Yapılan müzakerenin ardından madde oy çokluğu ile kabul edildi. Büyükşehir Belediyesi ve bağlı şirketlerin vergi borcunu okul, cami yerleri gibi paraya dönüştüremeyeceği taşınmazlarla ödeme yolunu tercih etmesi “Kayserili işini bilir” sözünü akıllara getirdi.

İşte o taşınmazların listesi:

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme