Kayseri Şehir Hastanesinin aylık kirası 250 milyon mu?

Kayseri Şehir Hastanesi'nin aylık kirası ne kadar? Konu yeniden gündeme geldi. Geçtiğimiz yıl 130 Milyon kira bedeli ile gündeme gelmişti. Peki, zamlanan hayat ile birlikte bu kira miktarı da ne kadar oldu?

TAKİP ET >>

Türkiye'de şehir hastanelerine yönelik olarak uygulanacak modele göre yüklenici firmalar, proje kapsamında kampüsleri ve hastane binalarını inşa edecek ve 25 yıl süreyle uygun biçimde kullanımı konusunda sorumlu olacak. İşletme süresi boyunca da işletmeciler, kamudan kira bedeli alacak. Bunun yan ında ayrıca kampus içindeki ticari alanlardan gelir elde edecek. Şehir hastaneleriyle birlikte kamu harcamaları içinde bir kalem daha ortaya çıkmış oldu. Peki bu hastaneler içerisinde yer alan Kayseri Şehir Hastanesi'nin aylık kirası ne kadar?
GEÇEN YIL 130 MİLYON DENMİŞTİ
Kayseri Tabip Odası eski Başkanı Prof Dr Hüseyin Per başta olmak üzere bu konuda bazı çevreler dikkat çeken iddiaları gündeme taşımıştı. Örneğin geçtiğimiz yıl konu gündeme gelmiş ve Prof Dr Per, geçtiğimiz yıl Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin kapatılmasına tepki göstermiş ve Şehir Hastanesi'nin aylık kira bedelini gündeme taşımıştı.
Kayseri Tabip Odası eski Başkanı Prof Dr Hüseyin Per, “Güzel olan her şeyi yıkıyoruz. Kuruş kira vermeden günlük 17000 hastaya ulasan Kayseri EAH kapatılarak yerine bugün 10 bin hastaya ulaşılınca keyfedilen 130 milyon kira 40 milyon hizmet bedeli YDA'ya ödenen Şehir Hastanesi açıldı. Yazıklar olsun” ifadelerini kullanmıştı.

EKONOMİDE YAŞANANLAR KİRA ÜCRETLERİNİ YENİDEN GÜNDEME GETİRDİ
Ekonomide yaşanan gelişmelerle birlikte konu yeniden gündeme geldi. Kurdaki değişim, artan fiyatlar, kira ücreti tartışmaları Şehir Hastanesi'nin kira ücretini akıllara getirdi. Peki, kira bedeli ne kadar arttı? Bu konuda da yeni bir iddia daha konuşuluyor.
ŞEHİR HASTANESİNE AYLIK 250 MİLYON KİRA MI ÖDENİYOR?
Prof Dr Hüseyin Per'in paylaşımı ile güncel kira bedeli merak konusu oldu. Son maaş zamlarına Şehir Hastanesi kira bedeli ile gönderme yapan Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi, aynı zamanda Çocuk Nöroloji uzmanı da olan Kayseri Tabip Odası eski Başkanı Prof Dr Hüseyin Per, “Maaş zammının emekli, memur için konuşulduğu bu dönemde Kayseri Şehir Hastanesinin aylık kira ve işletim bedelinin 250 milyon (eski parayla 250 trilyon ) olduğu iddia ediliyor. Buralar bütçenin kara delikleri ama bize ek MTV konuluyor. Allah fakirin yardımcısı olsun" ifadelerini kullandı.
Prof Peri'in yaptığı bu açıklamanın ardından "Kayseri Şehir Hastanesi'nin güncel kira bedeli ne kadar?" sorusunun cevabı merak ediliyor.


ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme