Kayseri'nin ünlü ailesine ait AVM ile ilgili satış bilmecesi sürüyor! Yine olmadı…

Kayseri'de daha önce 20 Temmuz 2023 tarihinde ihaleyle satışa çıkarılacağı duyurulan ancak iki kez ihalesi ertelenen AVM yine satılamadı. İhale yine ertelendi. Kayseri'nin ünlü ailesine ait AVM ile ilgili ihale ve satış bilmecesi sürüyor. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

TAKİP ET >>

Kayseri'nin ünlü ailesine ait Kayseri Mix AVM ile ilgili ihale bilmecesi sürüyor. Alışveriş merkezinin ihalesi yine yapılamadı ve ertelendi.
İlk olarak 20 Temmuz 2023 tarihinde ihaleyle satışa çıkarılacağı duyurulan AVM yine satılamadı. 5834,40 metrekare yüzölçümlü arsa üzerindeki alışveriş merkezinin satışına yönelik ihalenin başlangıç bedeli 190.000.000 TL olarak ifade edilmişti. Kayseri'nin ünlü ailelerinden Başyazıcılar'a ait AVM'yi kim ya da kimlerin alacağı merak konusu olmuştu.

ERTELEME SÜRÜYOR!
İlk olarak 20 Temmuz 2023 Perşembe günü ihale ile satılacağı duyurulan, ancak o gün satışı gerçekleşmeyen ve 3 Ağustos 2023 tarihine ertelenen AVM'nin satış ihalesi 17 Ağustos 2023 tarihine ertelenmişti.
Merakla ihalenin yapılıp, yapılmayacağı beklenirken yeni bir gelişme daha yaşandı ve ihale yine ertelendi. Kayseri Mix AVM'nin satış ihalesi bu kez de 07 Eylül 2023 tarihine ertelendi.

AVM'NİN SATIŞI HUKUKEN MÜMKÜN MÜ?
AVM'nin sahibi olan Başyazıcı Şirketler Grubu adına açıklama yapan Avukat Semih Emin Akbulut, Kayseri Olay'a yaptığı açıklamada, AVM'nin satılamayacağını söylemişti. Hukuken bunun mümkün olmadığını belirten Akbulut, Kayseri 4. Asliye Hukuk Mahkemesi kararına dikkat çekerek, “Mahkemece konulmuş olan bir tedbir kararı var. Bu karar neticesinde taşınmazın satılması hukuki olarak mümkün değil” ifadelerini kullanmıştı.

21 MAĞAZA YER ALIYOR
Gıda, inşaat, turizm, AVM, perakende, enerji ve tekstil gibi pek çok alanda faaliyet gösteren Başyazıcı Grubun kentte faaliyete geçirdiği Mix Kayseri AVM bir süre önce satışa çıkarıldı. Mix Kayseri, kapalı ve açık otopark alanlarının yanında sadece yeme-içme mekanlarıyla değil, spor tesisi Erciyes manzaralı koşu parkuruyla da hizmet veriyor. 2016 yılında yapımı tamamlanan ve hizmete giren Mix Kayseri AVM'de yaklaşık 21 mağazanın yer alıyor. 'Anadolu'nun ilk yaşam merkezi' sloganıyla hizmet veren AVM için satış ihalesi duyurusu dikkat çekmişti.
İHALENİN BAŞLANGIÇ BEDELİ 190.000.000 TL
AVM'nin ihalesine yönelik teminat bedeli 11.400.000 TL olarak belirtilirken, ihalenin başlangıç bedeli ise 190.000.000 TL olarak duyuruldu.
Diğer yandan Kayseri Mix AVM'nin satış ihalesiyle ilgili ilanda ayrıca şu bilgilere yer verildi: 5834,40 m² Yüzölçümlü Arsa Üzerinde 3070 m² -2.Bodrum Kat, 3070 m² -1.Bodrum Kat, 3037 m² Zemin Kat , 2635 m² 1. Kat, 1192 m² 2.Kattan Oluşan Toplam 5 Katlı Avm Olarak Hizmet Veren Beş Katlı Betonarme İşyeri Ve Arsası Nitelikli Gayrimenkul (Bu gayrimenkulümüz, sadece peşin ödeme yapılarak satın alınabilecektir. Ancak, kredi kullanmak suretiyle alınması durumu da peşin olarak kabul edilir.)
İŞTE İHALENİN YENİDEN ERTELENDİĞİNE DAİR DUYURU

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme