Kayseri'nin model fabrikası görücüye çıkıyor!

Kayseri'de 2,5 yılda 86 projeye imza atan ve şu anda da 94'üncü proje üzerinde çalışan Kayseri Model Fabrika görücüye çıkıyor. Her projede yüzde 40 ile yüzde 180 arasında günlük üretim artışı sağlayan Model Fabrika'nın 2 yılda tamamlanan projeleri ile yıllık 204 milyon TL tasarruf sağladığı ifade edildi. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

TAKİP ET >>

Kayseri'de 2,5 yılda 86 projeye imza atan ve şu anda da 94'üncü proje üzerinde çalışan Kayseri Model Fabrika'nın çalışmaları görücüye çıkıyor. Her projede yüzde 40 ile yüzde 180 arasında günlük üretim artışı sağlayan Model Fabrika'nın 2 yılda tamamlanan 73 öğren, dönüş projesi sayesinde sanayicilerin yıllık 204 milyon TL tasarruf sağladığı ifade edildi.

PROJE ORTAKLARI KİMLER?
Üretimde verimliliğin arttırılması ve dijital dönüşüm sürecinin hızlandırılması amacıyla Kayseri'de de hayata geçirilen Model Fabrika çalışmalarını sürdürüyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP), Kayseri Sanayi Odası (KAYSO), Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) ve Kayseri Ticaret Odası (KTO) işbirliği ile yürütülen “Uygulamalı KOBİ Yetkinlik Merkezi-Model Fabrika Projesi” kapsamında Alman Kalkınma Bankası-KfW tarafından sağlanan kaynakla 2020 yılı Ocak ayında bir anonim şirket olarak kurulan Kayseri Model Fabrika'nın, operasyonel mükemmellik ilkelerinin öğretilmesini ve yaygınlaştırılmasını sağlayan bir eğitim ve danışmanlık merkezi olduğu belirtiliyor.

MODEL FABRİKA NEYİ AMAÇLIYOR?
Model Fabrika, Kayseri'de işletmelere yönelik verdiği eğitim ve danışmanlık hizmetleri sayesinde, fabrikaların insan, makine, ekipman, hammadde, malzeme, zaman ve enerji kaynaklarını en verimli şekilde kullanmalarını ve rekabet güçlerini artırmalarını amaçlıyor. Bu yolla işletmelerde yalın dönüşüm ve dijital dönüşüm de hedefleniyor.

ÇALIŞMALARI ANLATILACAK
Kayseri Model Fabrika bugüne kadar yaptığı çalışmaları anlatmak için görücüye çıkıyor. Buna göre, Model Fabrika Öğren-Dönüş Projelerinin sonuç sunumlarının yapıldığı programların 7'ncisi yapılacak.

TOPLANTININ AÇILIŞINDA NE KONUŞULACAK?
Bildi Metal A.Ş, Tirbaş A.Ş ve Tuğra Makine A.Ş projelerinin de paylaşılacağı Kayseri Model Fabrika Lansman toplantısı açılışında Kastamonu Entegre Global Kalite ve Kalite Sistemleri Direktörü Bekir Yaraşır ve Erciyes Anadolu Holding Enerji Yönetim ve Sürdürebilirlik Müdürü Adem Özdemir'in katılımı ile sürekli iyileştirme kültürü de masaya yatırılacak.

LANSMAN TOPLANTISINA DAVET
Kayseri Model Fabrika yönetimi bu kapsamda iş ve eğitim çevrelerini lansman toplantısına davet etti. Davette şu ifadeler kullanıldı: Etkinlikte tüm sanayicilerimizi, ticaret erbabını ve akademisyenlerimizi ağırlamaktan onur duyarız. Ücretsiz olan etkinliğimize katılmak isteyenlerin sosyal medya hesaplarımızdan da duyurduğumuz kayıt formunu doldurmalarını rica ederiz.

KMF YÖNETİMİ KİMLERDEN OLUŞUYOR?
Kayseri Model Fabrika (KMF), büyük ortak KAYSO olmak üzere KAYSO, AGÜ ve KTO ortaklığında bir anonim şirket olarak 24 Ocak 2020 tarihinde kuruldu. Model Fabrika, AGÜ Sümer Kampusu içerisinde tahsis edilen alanda hizmet veriyor. Kayseri Model Fabrika Genel Müdürlüğü görevini de 2020 yılından bu güne Salih Yalçın yapıyor.

SALİH YALÇIN KİMDİR?
1976'da Kayseri'de doğdu. Orta öğrenimini TED Kayseri Koleji'nde tamamladı. 1998 yılında Gazi Üniversitesi İşletme Bölümü'nden mezun oldu. Meslek hayatına 1998-2000 yıllarında Kayseri Çinkur A.Ş.'de Dış Ticaret ve Borsa birimlerindeki görevleri ile başladı. Çinkur'daki görevi esnasında Londra Metal Borsası'nda Vadeli İşlemler (futures trading) konusunda eğitim aldı; ilgili birimde çalıştı. 2001 yılında askerlik görevini tamamladıktan sonra 2009 yılına kadar metal, kimya, makine, doğal taş sektörlerinde farklı firmalarda dış ticaret ve finansal raporlama ile ilgili yönetsel görevler üstlendi. Doğal taş sektöründe genel müdürlük yaptığı bir Kobi'de 4 yıl çalıştı. 1999-2004 yılları arasında çalışma hayatı ile eş zamanlı olarak iki farklı dershanede İşletme, Finansal Yönetim ve Türkiye Ekonomisi dersleri verdi. 2009 - 2014 yılları arasında KalDer Eskişehir Şubesi Genel Sekreterliği görevini yürüttü. 2014-2020 yılları arasında KalDer Kayseri Temsilciliği Yöneticisi olarak görev yaptı. 2020 yılbaşı itibariyle Kayseri Model Fabrika A.Ş. Genel Müdürlüğü görevine getirildi. 2012 yılında Osmangazi Üniversitesi'nde Londra Metal Borsası'nda vadeli işlemlerle hedging konusunda yüksek lisans tezini tamamladı. KalDer'deki görevleri boyunca Türkiye'nin saygın eğitmenlerinden EFQM Mükemmellik Modeli, Stratejik Planlama, Süreç Yönetimi, Zaman Yönetimi, Yumuşak Güç İlkeleri, Liderlik, Verimlilik Arıtma ve Maliyet azaltma Teknikleri, İletişim, ISO 9001-14001-18001-50001 vb., Yalın Üretim, Kaizen, FMEA vb. 40'nin üzerinde farklı konuda 110 günü aşkın eğitim aldı. 2014 yılından beri KalDer Ankara Şb. Kaizen/Kalite Çemberleri Ödül Süreci Baş Değerlendiriciliği ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Verimlilik Ödül Süreci Baş Değerlendiriciliği, KalDer Türkiye Mükemmellik Ödülü Değerlendiriciliği yapmaktadır. Bu görevleri dolayısıyla 2020 yılına kadar 15 farklı sektörden 90'ı aşkın kurumun 120'nin üzerinde projesini değerlendirme imkanı buldu. Çeşitli panel / seminerlerde ve TV / radyo programlarında konuşmacı olarak yer aldı. İş hayatı boyunca özel sektör ve kamudan pek çok kurumun stratejik plan çalışmaları içinde yer almış, yalın üretim projeleri, kaizen / kalite çemberleri projeleri gibi verimlilik çalışmalarına destek vermiş ve ilgili projeleri değerlendirme imkanı bulmuştur. Stratejik Yönetim, Süreçlerle Yönetim, EFQM Mükemmellik Modeli, Çalışan Odaklı İletişim, İş Etiği, Finansçı Olmayanlar için Finansal Yönetim, Yalın Üretim Teknikleri konuları başta olmak üzere eğitimler vermektedir. İyi derecede İngilizce bilen Yalçın, evli ve üç çocuk babasıdır.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme