Kayseri'deki gizemli çukur ile alakalı açıklama

Develi İlçesinde Kale köyü ile Yaylacık köyü arasında bulunan gizemli çukur ile ilgili bir açıklamada Jeoloji Mühendisi Adnan Evsen'den geldi. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

Geçtiğimiz günlerde Develili Araştırmacı Nezir Ötegen'in gündeme getirdiği Develi ilçesine bağlı Kale köyü ile Yaylacık köyü arasında bulunan Yazıcam Ormanları ile Saim Budin Madencilik İşletmesi arasındaki tepede yer alan çukurun meteor çukuru olma ihtimali hakkındaki görüşlere karşı Jeoloji Mühendisi Adnan Evsen de bir açıklamada bulundu.
Jeoloji Mühendisi Adnan Evsen sosyal medya üzerinden konuyla alakalı yaptığı açıklamada 2004 yılında çukurda inlemeler yaptığını ve meteor çarpasıyla oluşan bir çukur olmadığını bölgenin karbonatlı yapısından dolayı karstlaşma özelliği gösterdiği doğal bir çukur olduğunu belirtti.Jeoloji Mühendisi Evsen geçmiş yıllarda meteor çukuru olduğu iddia edilen çukurun için “Yazıçam Meteor Şenlikleri” adını taşıyan şenliklerinde düzenlediğini belirten gazete küpürü de paylaştı.
Evsen'in sosyal medya üzerinden açıklaması şu şekilde: “Kale mahallesindeki meteor çukuru mu?
1. Son günlerde Develi ilçesi Kale Mahallesi'nde yer alan çukurun meteor çukuru olduğu iddia edilmektedir. Hatta yılda belli aralıklarla meteor şenliği düzenlenmektedir meteor çukuru olduğu sanılan yerde tarafımdan da inceleme yapılmıştır.
2. 2004 yılında yapılan incelemede burasının meteor çarpması ile oluşan bir çukur olmadığı yörede erime yapısı gösteren karbonatlı kayaçların olduğu dolayısıyla burasının karstlaşma özelliği gösterdiği bu haliyle doğal bir yapı olduğu meteor çukuru olmadığı belirlenmiştir.
3. Daha sonra bu bölgede temel sondaj yapıldı ve meteor çarpması ile olduğu sanılan çukurda herhangi bir çarpma izine rastlanmadı.”

“Kayseri'deki gizemli çukur” haberi için TIKLAYINIZ

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme