Kayseri'de 'zekât' toplantısı
Kayseri'de 2024 Yılı Zekât Bilgilendirme ve Değerlendirme Toplantısı yapıldı. Detaylar Kayseri Olay'ın Kayseri haberinde.
Zekat hizmetlerinde etkinlik ve verimliliği artırmaya yönelik istişare ve 2024 Yılı Zekât Bilgilendirme ve Değerlendirme Toplantısı Kayseri'de yapıldı.Diyanet İşleri Başkanlığı temsilen Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Müşaviri Dr. Ulvi Ata, başkanlığında Kayseri İl Müftülüğü ev sahipliğinde il müftü yardımcıları ilçe müftüleri, il geneli vaiz, imam hatip, Kur'an kursu öğreticisi, müezzin kayyımların katılımlarıyla 2024 Yılı Zekât Bilgilendirme ve Değerlendirme Toplantısı Kayseri'de gerçekleştirildi. Kadir Has Kongre Merkezinde konferans salonunda gerçekleştirilen program Camii Kebir İmam Hatibi Mustafa Baş'ın Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Müftü Vekili ve İl Müftü Yardımcısı Yaşar Bolat, sosyal hayatımızın vazgeçilmez bir unsuru olan yardımlaşma ve dayanışma duygularımızı harekete geçiren İslam dininin temel esaslarından biri olan zekât ibadetinin ifasının kolaylaştırılması ve yaygınlaştırılması, infak duygusu yüksek hayırsever halkımızla ihtiyaç sahibi kardeşlerimiz arasında bir köprü kurulması, toplumsal huzura katkı sunulmasının önemli bir sorumluluk olduğunu ifade ederek Kayseri İl ve ilçe Müftülükleri tarafından gerçekleştirilen zekât hizmetleri hakkında bilgi verdi.
Daha sonra söz alan Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Müşaviri Dr. Ulvi Ata, “Diyanet İşleri Başkanlığı olarak misyonumuz; İslam dininin inanç, ibadet ve ahlak esaslarıyla ilgili işleri yürütmek, sahih dini bilgi ile toplumu aydınlatmak ve ibadet yerlerini yönetmektir. Vizyonumuz ise, İslam dini ile ilgili her konuda güvenilen ve referans alınan, insanlığın barış ve huzuruna katkı sağlayan bir kurum olmaktır. Anayasal bir kurum olan Diyanet İşleri Başkanlığı'nın mensubu olan bizler bu ulvi görevi yaparken samimi, sabırlı, kararlı ve güvenilir olmalıyız.Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı işbirliği ile yeryüzünün ihtiyaç duyulan her yerinde, dil, ırk, mezhep, meşrep farkı gözetmeksizin insanlara yardım elini uzatmakta, aynî, nakdî desteklerle eğitimden sosyal hizmetlere, gönüllerin ihyasına kadar birçok alanda iyilik çalışmaları yapılmakta, Müslüman kardeşlerimizden zulme, işgallere, savaşlara ve afetlere maruz kalanların, yetimlerin, yoksulların, çaresizlerin ve kimsesizlerin yardımına koşmaktayız.
Zekât, bir şükür vesilesidir. Kalbi bir hastalık olan cimriliğe şifadır. İnsanın şefkat ve merhamet duygusunu canlı kılar. İnsanın yardımlaşma ve dayanışma bilincini diri tutar.” dedi.