Kayseri'de tanımayan yok! Peki siz bu ünlü ismi tanıdınız mı?

Kayseri'de en çok tanınan isimlerin başında geliyor. Adeta şehrin en çok tanınan esnafı. Yıllarca siyasette, oda ve birliklerde görev yaptı. Kim bu ünlü? Detaylar Kayseri haber bülteninde.

TAKİP ET >>

Kayseri'nin belki de en çok tanınan esnafı. Neredeyse kentte tanımayan yok. 1986 yılında Kayseri'de Saatçiler Odasını kurdu. Mesleği saatçilik. Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Tarihi Saat Kulesi'ndeki saatin yıllarca bakım ve onarımını yaptı. Asıl Mesleği saatçilik, ama o yıllarını oda, birlik ve siyasete harcadı!

25 YIL KESOB BAŞKANLIĞI YAPTI
Kayseri'de yaklaşık 25 yıl Kayseri Esnaf, Sanatkarlar Odaları Birliği (KESOB) Başkanlığı yaptı. Yine AK Parti'den İl Genel Meclis Üyeliği görevlerinde de bulundu.
Şu an yine uzun yıllardır yaptığı görevine devam ediyor. Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mustafa Alan'ın gençliğine dair fotoğrafı dikkat çekti.

YILLARA MEYDAN OKUYOR
Şu an 70 yaşında olan Mustafa Alan'ın gençlik halleri objektiflere vakti zamanında böyle yansıdı. Yıllara meydan okuyan ve Odalar tarihine adını yazdıran Mustafa Alan,1953 yılında Hacılar ilçesinde doğdu.

Tarihi Kayseri Kalesi'nde mesleğe saatçi çıraklığı ile adım attı. Daha sonra kalfalık, ustalık aşamalarını geçti. 53 yıldır evli olan Alan'ın 5 çocuğu var.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme