'Kayseri'de silah satışları arttı'

TAKİP ET >>

Silah satışı işiyle uğraşan Taha Tayfun Bağcı, Kayseri'de kuru sıkı tabancayı en çok kadınların aldığını söyledi.

Kayseri'de silah satış işi yapan Taha Tayfun Bağcı, 15 Temmuz ve yaşanan terör olaylarıyla birlikte vatandaşlarda silahlanmaya karşı eğilimi olduğunu belirtti.

Bağcı, “Bu bir gerçek olarak karşımızda duruyor. Bu noktada en çok sıkıntı ruhsat bedellerinde yaşanıyor. Çünkü yatırılması istenen harç bedelleri çok yüksek. Hal böyle olunca insanları ruhsatsız silahlanmaya yönlendirdi. Silahlanma yüksek ama ruhsatsız silahlanma daha da yüksek.” dedi.

Merdiven altı yapılan ve yasa dışı olan birçok tüfeğin piyasaya rahatlıkla sürülebildiğini savunan Bağcı, bu tüfeklerin akli dengesi yerinde olmayanların da eline rahatlıkla geçebildiğini dile getirdi. Bağcı, şunları söyledi: “Bunun ışığından Kayseri'de art arda yaşanan cinayetler ve intiharlar av tüfekleriyle yapıldı. Baktığınızda internette 350-400 TL'ye satılan ve tamamen merdiven altı gayri resmi yasadışı ürünler. Hal böyle olunca akli durumu pek iyi olmayanların eline de bu ruhsatsız tüfekler ellerine geçiyor. Ondan sonrada böyle üzücü olaylarla da karşı karşıya kalabiliyoruz. Devlet yetkilileri bu prosedürü baştan aşağı bir yenilemeleri lazım”

Bağcı, son aylarda artan ilginç bir detayı da paylaşarak, Kayseri'de kadınların da silahlanmaya karşı bir ilgisinin arttığını ve kuru sıkı tabancaları en çok kadınların aldığı da belirtti. Özelliklede domuz avında kullanılması için üretilen tüfekler hakkında da bilgi veren Bağcı, tabanca ve tüfeklerde yerli malının tercih edilmesini ve yerli malı ürünlerin desteklenmesini istedi. Haber: Hüseyin GÖKTAŞ

Bakmadan Geçme