Kayseri'de o bölgeye akın var! Köy sakinleri ise isyanda: Bize faydası yok! Ücretli olsun!
Havaların ısınmasıyla birlikte serinlemek ve stres atmak isteyen vatandaşlar oraya akın etmeye başladı. Bölgede yaya ve araç trafiği arttı. Ancak bu durum köylüyü kızdırdı. Köylü bu duruma isyan etti: Mahallemize hiçbir faydası yok, Homurlu Şelalesi de ücretli olsun. Detaylar Kayseri haber bülteninde.
Kayseri'nin Develi ilçesinde bulunan doğa harikası yerlerden biri Homurlu Şelalesi. Son yıllarda piknikçilerin akınına uğruyor. Bölgede yaya ve araç trafiği arttı. Çevre düzenleme çalışmalarıyla birlikte mesire alanı da ilgi görüyor.
Bir süre önce Develi Belediyesince bölgeye 3000 m2'lik mıcır serimi ve 80 m ahşap korkuluk çalışması yapıldı. Ayrıca 30 adet barbekülü çatılı piknik masası, 15 adet ahşap çöp kutusu, oyun grupları, büfe, çeşme, tuvalet ve ahşap köprünün de yapıldığı Homurlu Şelalesi, özellikle havaların ısınmasıyla birlikte vatandaşların akınına uğruyor.
MAHALLE SAKİNLERİ DURUMDAN RAHATSIZ
Ancak bu durumdan Develi Küçük Künye Mahallesi sakinleri pek de mutlu değil. Mahalle sakinleri “Homurlu Şelalesi de ücretli olsun” çağrısı yapıyor. Gerekçeleri ise “mahalleye pek faydası yok“ Bu konuda çağrı yapan mahalle sakinleri, sosyal medya üzerinden de destek istiyor.
ÜCRETLİ OLSUN! GELİRİ HEYELANDAN DOLAYI YIKIM KARARI ALINAN 20'YE YAKIN EVİN YAPIMINDA KÖY VE CAMİ GİDERLERİNDE KULLANILSIN
Mahalle sakinlerinin yaptıkları çağrı şu şekilde: Mahallemize hiçbir faydası olmayan Homurlu Şelalesi Mesire Alanın Kapuzbaşı, Soysallı Büyüleyen gibi burasının da ücretlendirilmesinden, gelirin de köy sandığına gelmesinden yanayız. Sabahın 6'sından akşamın 20'sine kadar gelen 10'larca arabadan gelecek olan gelirin heyelandan dolayı yıkım kararı alınan 20'ye yakın evin yapımında köy ve camii giderlerinde kullanılmasından yanayız. Cefasını, kirliliği köy halkımız çekiyor. Son ses müzik. Bu durumdan köy halkı olarak rahatsız. Çözüm bulunmasından yanayız.