Kayseri'de kurulan beyliğin bayrağındaki sembol ne anlama geliyor?

Kayseri ve Sivas merkezli kurulan Eretna Beyliği'nin bayrağındaki sembolün anlamı ne? Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde

TAKİP ET >>

Kayseri ve Sivas merkezli kurulan Eretna Beyliği'nin bayrağındaki sembolün anlamı ne? Eretna Beyliği Anadolu'nun Moğol istilasına uğramasından sonra, Kayseri ve Sivas merkezli kurulan, 1335 - 1381 yılları arası hüküm süren bir Anadolu beyliği olarak biliniyor. Yıldız sembolünü Osmanlı Devleti öncesi beylik döneminde kullanan beylikler ise; Karamanoğulları Beyliği, Candaroğulları Beyliği, Tekeoğulları Beyliği şeklinde. Bu 4 beyliğin bayrağında bulunan yıldızın anlamı merak konusu oldu. Beyliklerin bayrakları ise şu şekilde;

Eretna Beyliği

Karamanoğulları Beyliği

Candaroğulları Beyliği

Tekeoğulları Beyliği

Davut Yıldızı ne anlama geliyor?

Kabala inanışına göre Davud'un Yıldızı/Kalkanı uzayın 6 yönünü ve merkezini sembolize eder: "Yukarı, aşağı, doğu, batı, kuzey, güney ve merkez."

Wikipedia'ya göre, "Davud'un Yıldızı veya Davud'un Kalkanı, Yahudi milletinin MÖ 1000'lerden beri millî sembolüdür. İsmini Antik İsrail'in kralı Davud'dan alan yıldız, Orta Çağ'dan beri Yahudi Yıldızı olarak bilinmiş ve daha eski bir sembol olan Menora (Yedi Kollu Şamdan) ile birlikte adı Yahudilikle beraber anılmıştır. İbranicede magen sözcüğü, savunma anlamındaki “lehagen" veya "hagana” sözcükleriyle aynı köke sahiptir ve “savunucu, koruyucu” anlamını taşır."

Ayrıca İbranicede askeri bir savunma aracı olan "kalkan" için de magen kelimesi kullanılır. Davut Peygamber'in sadece Yahudi kaynaklarında değil İslam dini kaynaklarında da adı geçer. Kuran'ı Kerim'de adı geçen 25 peygamberden biri olan Davut Peygamber, Kudüs'te doğmuştur. Davut Peygamber 4 kutsal kitap olarak kabul edilen kitaplardan biri olan Zebur'un indiği peygamberdir. Davut Peygamber'in 100 yaşında Kudüs'te vefat ettiği biliniyor.

Günümüzde ise Davut Yıldızı İsrail Bayrağının sembolü olarak kullanılıyor

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme