Kayseri'de bir ilk hayata geçiriliyor! Bakın nereye yapılıyor?

Kayseri'nin İncesu ilçesinde dikkat çeken bir projeye imza atılıyor. Kayseri'de bir ilk olarak hayata geçirilen projenin kurulumu başladı. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

TAKİP ET >>

Kayseri'nin İncesu ilçesinde hummalı bir çalışma başlamıştı. Peki İncesu Belediyesi tarafından dikkat çeken bu çalışma ne? Kayseri kent merkezine 39 kilometre uzaklıkta yer alan İncesu Marina, son aylarda kentte en fazla ilgi gören alanlar arasında yer alıyor.

İncesu Belediyesi tarafından hizmete açılan İncesu Marina sosyal tesisinin toplam alanı 35 bin metrekare. Marinada otopark, yürüyüş yolları, dinlenme ve piknik alanı, kapalı ve açık alan içerisinde restoran ve kafeterya bulunuyor. Çok amaçlı sosyal tesis alanında ayrıca çocuk oyun alanları, amatör balıkçılık etkinliklerine ev sahipliği yapan gölet alanında, yöresel ürünlerin satış yerleri de var. Başkan bedelinin 100 milyon olduğunu açıklamıştı
İncesu Belediye Başkanı Mustafa İlmek, Marina'nın 9 dönüm üzerine kurulu olduğunu belirterek, İncesu Marina'nın yaklaşık bedelinin ise 100 milyon lira olduğunu ifade etmişti. İlmek, "İncesu Marina 9 dönüm üzerine kurulu bir tesis. Yaklaşık bedeli 100 milyon lira. Orası daha önce İncesu Belediyesi'ne ait değildi. Büyükşehir Belediyesi'ne aitti. Şu an İncesu Belediyesi'ne ait. Biz elimizdekini vermek yerine başka yerde olanları belediyemize katmakla mükellefiz. 100 milyon TL'lik o arazi, tesis, donanımı İncesu Belediyesi'nin malı. Hayırlı uğurlu olsun" şeklinde konuştu.İncesu Marina'ya bakın ne yapılıyor?
Diğer yandan 7'den 70'e ilgi gören İncesu Marina'da önemli bir çalışma başlatılmıştı. Bölgeye zipline alanı yapılacağı açıklanmıştı. Ekim atının başlarında temel kazı çalışmaların başladığı alanla ilgili olarak Belediye'den yapılan açıklamada, "İncesu Marina üzerinde gerçekleştireceğimiz ve Türkiye'nin en uzun 3'ncü Zipline alanı için temel kazı çalışmaları başladı. En kısa zamanda hizmete başlayacaktır. Vatandaşlarımıza hayırlı ve uğurlu olsun" denilmişti. Projede yeni aşama
Projede yeni bir aşamaya gelindi. Zipline projesinin kurulumuna başlandı. Belediyeden yapılan açıklamada, “Zipline projemizin kurulumu başladı, Mini Terminal ve Yufka Tesisimiz son aşamaya geldi... Hayırlı olsun...” ifadeleri kullanıldı.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme