Kayseri'de 5 kadın kurdu! Yıllık 60 ton üretiliyor!

Kayseri'de 5 kadın tarafından kurulan işletme dikkat çekiyor. Yıllık 60 ton üretim yapılıyor. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

TAKİP ET >>

Kayseri'nin Develi ilçesinde 5 kadın tarafından kurulan tesis dikkat çekiyor. Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında yüzde 50 hibe desteği ile Develi İlçesinde 5 kadın girişimci tarafından kurulan Sansa Gıda Tarım San. Tic. A.Ş. meyve ve sebze kurutma tesisini üretime taz gaz devam ediyor.

​​​​​

Tarımsal ürünlerin işlenmesi, kurutulması, dondurulması, paketlenmesi ve depolanmasına yönelik yıllık 60 ton üretim kapasitesine sahip tesisisin kadın işletmecilerini ziyaret eden Kayseri Tarım ve Orman Müdürü Bülent Saklav, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

İl Müdürü Bülent Saklav, faaliyetleri ve üretim süreci hakkında bilgi alarak, kadın girişimcilerin taleplerini de dinledi.

Saklav, Kadın girişimciliğinin önemine vurgu yaparak, "Desteklerimizle kurulan ve örnek teşkil edecek bu tesis gibi işletmelerin sayılarının artması temenni ediyoruz. Hayırlı olsun" dedi.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme