Kayseri bunu konuşuyor: Hangi ilçe MHP'ye verildi?

Yerel seçim hazırlıkları tüm Türkiye'de olduğu gibi Kayseri'de de devam ederken dikkat çeken bir gelişme yaşandı. AK Parti yönetiminde olan hangi belediye Cumhur İttifakı kapsamında MHP'ye verildi? Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

TAKİP ET >>

31 Mart 2024 tarihinde yapılması planlanan yerel seçimler için partilerde hareketli günler yaşanıyor. Özellikle adayların kim olacağı merak konusu olurken AK Parti il yönetimi ve Belediye Başkanları geçtiğimiz günlerde Ankara'ya giderek Cumhurbaşkanı ve aynı zamanda partinin Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya gelmişti. Buluşmada AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki de yer almıştı. Toplantının ardından konuşan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ise Kayseri'deki temayül tamamlandığını ifade etmişti.

Yapılan toplantının ardından Kayseri'de dikkat çeken bir gelişme yaşandı. MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy'un dün akşam saatlerinde yaptığı paylaşım akıllara geldi. Milletvekili Ersoy, “Sevdamız Bünyan' paylaşımı yapmıştı. Ersoy'un paylaşımı akıllarda soru işareti bırakırken, kulislerden yansıyan bir bilgiye göre MHP Bünyan'da aday çıkartacak.

Ersoy, geçtiğimiz günlerde de, partisinin Kayseri'deki Bölge İstişare toplantısında yerel seçimlere yönelik çarpıcı ifadeler kullanmıştı. MHP'ye ağırlıklı olarak merkezden oy geldiğine de o gün dikkat çeken Ersoy, 31 Mart 2024 belediye seçimlerini işaret ederek, “Bizler 4 belediye ile temsil ediliyorduk. 180 bin oyun oranlamasına baktığımızda yüzde 80'i merkezde olduğunu gördüğümüzde dolayısıyla merkezde de temsil noktasında inşallah Milliyetçi Hareket Partisi'nin olabileceği noktasında hissiyat oluşmuştur” ifadelerini yer vermişti.

MHP'den Bünyan'da kim aday?

Diğer yandan Bünyan Belediyesi için Kayseri Ülkü Ocakları eski İl Başkanı Aytaç Gezici ile 2009-2014 yılları arasında Bünyan Belediye Başkanlığı görevini yürüten Mehmet Özmen aday adaylığını açıklamıştı. Bu isimler arasında kimin aday gösterileceği ise merak konusu oldu.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme