KAYMOS'TAN 'İŞSİZLİK' HAREKATI!

TAKİP ET >>

Kayseri Mobilya Sanayicileri Derneği'nin (KAYMOS) bir süre önce gerçekleştirdiği genel kurulda başkanlığa seçilen Yakup Deveci, hedeflerini Kayseri Olay'a anlattı. Kayseri mobilyasına yeni Pazar alanları açmak ve dünyaya tanıtmak için çalıştıklarını ifade ederek, “Bu kapsamda yakın zamanda da inşallah Kayseri'ye bir fuar alanı yapılacak” dedi. Yeni tasarımların da ortaya çıkması için gayret göstereceklerini kaydeden Deveci, bu çerçevede öğrencilere de fırsat olacak projeler planladıklarını söyledi.

Kayseri'deki sanayi hamlelerini daha da genişleterek, iş imkanları oluşturacak ve bu iş imkanından meslek liseleri ile üniversite mezunlarını da dahil etmeyi planladıklarını ifade eden KAYMOS'un çiçeği burnunda Başkanı Yakup Deveci, Kayseri'de önemli ve büyük hizmetlere imza atmayı planladıklarını söyledi. Sektörde yaşanan eleman sıkıntısının çözümüne önem verdiklerini anlatan Deveci, bu konuda da sanayicilerin sesi olacaklarını kaydetti. Fuar organizasyonlarının da sektörün ilerlemesi ve hedef belirlemesi konusunda önemli olduğunu vurgulayan Deveci, “İstanbul'da yapılacak mobilya fuarına katılma olanağımız var. Kayseri'nin de gerçekten bu tür işler için bir fuar alanına ihtiyacı var. Yakın zamanda da inşallah Kayseri'ye bir fuar alanı yapılacaktır.” diye konuştu.

“11 BİN KİŞİ KAYSERİ'DE İŞSİZLİK MAAŞI ALIYOR,

BU NEDENLE İSTİHDAMA ÖNEM VERECEĞİZ”

Kayseri'de işsizlik maaşı alan kişi sayısının yaklaşık 11 bin civarında olduğunu ifade eden Deveci, şöyle konuştu: “İşte bu gerçeği göz önünde bulunduracağız. KAYMOS olarak istihdama yönelik projeleri hayata geçireceğiz. KAYMOS'un önümüzdeki döneme yönelik ortaya koyacağı projelerle birlikte bir çok işsize istihdam sağlayacağız. Bunun yanında öğrencilere kaliteli staj imkanları da sunacağız. Yine dernek olarak büyük önem verdiğimiz tasarım konusunda da geleceğin yeteneklerine fırsatlar sunacağız. Geleceği parlak ve umut vadeden genç yetenek tasarımcıları da üyemiz olan 107 firma ile buluşturacağız. Bu konuda eğitim çalışmaları yapacağız. Otuz kişiden oluşacak gruplarla ve alanında uzman personelimizle yeni tasarımların, tasarımcıların ortaya çıkmasını hedefliyoruz. Bu projeler, aynı zamanda eğitime de katkı sağlayacak. Teknik Liselerde ve Üniversitelerde eğitim gören öğrencilerin, el becerisi gelişerek, aynı zamanda kendi işlerinde de başarılı olmalarının yolu açılacak.” KAYMOS'un yeni Başkanı Yakup Deveci, kapılarının herkese açık olduğunu da, bu konuda kentteki herkesle işbirliğine de hazır olduklarını dile getirdi.

“BİRİNİN CEBİNDEN ALIP, BİZİM CEBİMİZE

KOYMAK ZENGİNLİĞİMİZİ ARTTIRMAZ”

KAYMOS Başkan Yardımcısı Şaban Andaç ise, “3 ayda bir etkinliklerle, organizasyonlarla üretici ve tüketiciyi bir araya getirmeyi düşünüyoruz. Önümüzdeki günlerde de bu konu hakkında çalışmalarımız olacak. Biz üretime yönelik gayret gösteriyoruz. Çünkü birinin cebinden alıp, bizim cebimize koymak zenginliğimizi arttırmaz. Özverili şekilde, sanayicimizin yaşadığı sorunları çözmek için yönetim olarak çalışacağız, projeler üreteceğiz” dedi.

Haber: Ramazan DANACI

Bakmadan Geçme