KARNE HEDİYESİ 'İSLAM İLMİHALİ'

TAKİP ET >>

Kayseri'deki 50. Yıl Dedeman Ortaokulu'nda derslerinde başarılı olup takdir alan öğrencilere, karneleriyle birlikte MP-3 çalar ile ‘İslam İlmihali' kitabı hediye edildi. Vali Yardımcısı Mustafa Masatlı da velileri karne konusunda uyardı. Masatlı, “Hiçbir velimizin çocuklarımıza kötü not aldı diye baskı yapmasını kesinlikle istemeyiz” şeklinde konuştu.

Eğitim-öğretim yılının ilk yarısının sona ermesi ile birlikte Kayseri'de 282 bin 842 öğrenci karne aldı ve 16 bin 500 öğretmenin de ilk yarı yılı böylece tamamlamış oldu. Yarı yılın sona ermesi nedeniyle 50. Yıl Dedeman İmam Hatip Ortaokulunda düzenlenen karne törenine, Vali Yardımcısı Mustafa Masatlı, İl Mili Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu, öğretmenler ve veliler katıldı.

VELİLERE KARNE UYARISI

Karne töreni öncesinde velilere uyarılarda bulunan Vali Yardımcısı Mustafa Masatlı, şunları söyledi: “Kötü not geçici bir durumdur. Hiçbir velimizin çocuklarımıza kötü not aldı diye baskı yapmasını kesinlikle istemeyiz. Hayatta her şeyin telafisi vardır. Sadece kötü not alan öğrencilerimiz ikinci dönem biraz daha çok çalışacaklar. Bizim öğretmenlerimiz o öğrencilerle biraz daha fazla ilgilenecektir. Böyleye ikinci dönemde bu başarısızlığı hep birlikte ortadan kaldırmış olacağız” dedi.

“ÇOCUKLARIMIZIN VE VELİLERİMİZİN KARNESİDİR”

İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu ise öğretmenlere gösterdikleri gayretlerden dolayı teşekkür etti. Öğrencilerin aldıkları karnelerin, sadece onların başarısını ya da başarısızlığını göstermediğini kaydede Çandıroğlu, ‘'Öğrencilerimizin aldıkları karneler, aslında eğitimciler olarak bizlerin, çocuklarımızın ve velilerimizin karnesidir. Öğrencilerimizin karnesinde zayıf varsa, bu zayıfın nedenini sorgulamalıyız. Acaba biz nerede yanlış yaptık ya da neyi eksik yaptık da bu zayıf geldi, diye kendimize de sormamız lazım. Pedagojik açıdan bu yaklaşım doğrudur. Öğrencilerimiz, bu yarı yıl tatilinde bol bol dinlenmeliler ve eğlenerek zamanlarını geçirmeliler. Ancak bunları yaparken, ikinci yarı yılı da unutmamalılar ve derslerini de gözden geçirmeliler, kitap okumalılar'' diye konuştu.

Vali Yardımcısı Mustafa Masatlı ve Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu, daha sonra sınıfları gezerek öğrencilere karnelerini dağıttı. Masatlı ve Çandıroğlu, ilk yarıda başarılı olup takdirname alan öğrencilere hediyelerini de verdi. Öğrencilere, MP-3 çalar ile ‘İslam İlmihali' kitabı hediye edilmesi de dikkat çekti. Haber: Cafer ZENGİN

Bakmadan Geçme