KABE'DE TARTIŞMALI KAYSERİ POZU!

TAKİP ET >>

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Kabe'deki AKP mitingi Arap dünyasından büyük tepki alırken sosyal medyanın da en önemli gündem maddelerinden biri oldu. Bu olayın ardından şimdi de sosyal medyada dolaşan ve Kayseri'yi de yakından ilgilendiren bir selfie ortalığı fena halde karıştırdı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, bir süre önce gerçekleştirdiği umre ziyaretinde balkondan Türk hacı adaylarına “mitingteymiş” gibi el sallayarak selam verdi.

Başbakan Davutoğlu'nun, balkondan AKP'lileri selamlaması ve onların da ıslık ve sloganlarla karşılık vermesiyle adeta mitinge dönüşen görüntülerin ortaya çıktığı ifade edilirken, bu manzaraya bazı çevreler tepki gösterdi. İşte gündemde yer alan ve yeni bir tartışmayı da alevlendiren bu olaydan sonra şimdi de Kayseri vakası ortaya çıktı. Ve bu konuda sosyal medyada, ilginç bir selfie fotoğrafı yayılmaya başladı. Kabe'de çekildiği öne sürülen fotoğrafta, çocuğunu omzuna alıp selfie çektiren bir vatandaşın, elindeki döviz büyüklüğündeki kağıtta ise şu yazıyor: 'Seni başkan yapacağız inşaallah Reis... Kayseri.' Akıllarda soru işaretleri bırakan ve sosyal medya da paylaşılan bu fotoğrafa, bazı vatandaşlar, “Kabe siyaset yeri değil” diyerek tepki gösterdi. Diğer yandan Kabe'de çekilen ve paylaşılan bu yöndeki selfi'lerin ya da fotoğrafların dinimize göre uygun olup olmadığı da merak konusu oldu. Vatandaşlar, bu konuda Müftülük yetkililerinden kamuoyunu bilgilendirici açıklamalar yapmasını talep ediyor.

Haber: Emre POLAT

Bakmadan Geçme