İYİ Parti'den 81 ilde Andımız tepkisi
İYİ Parti 81 ilde Milli Eğitim Müdürlükleri önünde Andımızı okuyarak, yeni eğitim öğretim yılı öncesinde iktidarın eğitim politikalarını eleştirdi. Kayseri İl Başkanı Tansu Şener, 1 milyon 358 bin çocuğun açlık sınırında olduğunu vurguladı. Ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bülteninde…
İYİ Parti, 81 ilde eş zamanlı basın açıklaması yaparak yeni eğitim öğretim yılının başlangıcında eğitim politikalarını eleştirdi. Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde bir araya gelen İYİ Partiler, yargı kararına rağmen okullarda öğrenci andının (Andımız) okunmaması tepki göstererek, hep bir ağızdan Andımızı okudu.
İl Başkanı Tansu Şener'in okuduğu basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:
“2023-24 Eğitim Öğretim Yılı, bugün çalan ilk ders zili ile başladı.
Eğitim politikalarını önceleyen ve Cumhuriyet değerlerimizi, ülkemizin bekası için her daim içselleştiren İYİ Parti mensupları olarak, bugün tıpkı burada olduğu gibi 81 ilimizde eş zamanlı olarak sahalardayız, alanlardayız, karşınızdayız. Geçtiğimiz yıl, 15 milyon 839 bin 140 öğrenci resmî, 1 milyon 578 bin 233 öğrenci özel ve 1 milyon 738 bin 198 öğrenci de açık öğretim kurumlarında eğitim gördü. Resmî okullarda eğitim görenlerin 8 milyon 147 bin 339'u erkek, 7 milyon 691 bin 801'i kız öğrencilerden oluştu.
Toplumun önemli sorunlarından biri
MEB İstatistiklerine göre Türkiye'de toplam 70 bin 383 eğitim kurumu içinde devlete ait okul sayısı 56 bin 200. Özel okulların sayısı ise 14 bin 124. Henüz resmi rakamlar netleşmedi fakat bu eğitim öğretim yılında bu rakamlar muhtemelen bir hayli daha artacak. Ebeveynleri de dahil ettiğimizde toplumumuzun önemli bir kesimini ilgilendiren eğitim konusu, söz konusu rakamsal veriler ışığında en önemli sorunlarımızın başında gelmektedir.
Eğitimde ipin ucu kaçırıldı
Pek çok konuda olduğu gibi eğitim politikalarında da ipin ucunun kaçırıldığına, toplumsal değerlerimizin özümsenmesiyle ilgili hassasiyetlerin eğitimde de terk edildiğine üzülerek tanık oluyoruz. Türk Milletinin duyarlılıklarının ötesinde, artık ayan beyan belli olan ve iyiden iyiye açığa çıkan bir gizli ajandada yazılı olanların, yasa ve yönetmelikler de hiçe sayılarak eğitimde de uygulamaya konulmasıyla somutlaştığını maalesef gözlemliyoruz.
Yeni kuşaklar garip ideolojilerle şekillendiriliyor
Yeni kuşakların, Anayasamızda da öngörülen; milli ve manevi değerlerinin yanı sıra Atatürkçü, laik, çağdaş ve bilimin ışığında yetiştirilmesi amaç ve hedefinden hızla uzaklaşmakta olduğumuzun, evrensel kriterlerden öte, bir garip ideolojik hedefler doğrultusunda şekillendirilmek istendiğinin farkındayız.
Cumhuriyetin temel niteliklerinden biri Eğitim-Öğretim Birliği'dir ve bu konu, devletimizin varlığının ilelebet korunmasıyla da doğru orantılıdır.
Olumsuz etkiliyor
Bilinmelidir ki; Vakıflar, cemaat, dernek grup ve benzeri din eğitimi veya değerler eğitimi adına MEB müfredatı dışında birtakım faaliyetlerde bulunmak, ülkemizdeki eğitim ve öğretim sürecini olumsuz etkiliyor.
Eğitimde fırsat eşitliği öncelikli talebimiz
Şunu özellikle belirtmek isteriz ki; çağdaş ve modern eğitim ile birlikte, eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanması her zaman olduğu gibi öncelikli talebimizdir. Bıkmadan usanmadan, her türlü mecrayı kullanarak her fırsatta bu talebimizi haykırıyoruz, çünkü ülkemizin temel sorunu budur.”
Şener, 1 milyon 358 bin çocuğun açlık sınırında olduğunu belirterek, seçimler öncesinde dile getirdikleri okul yemeği uygulamasının hayata geçirilmesini istedi.