İşte Akar'ın yeni görevi
AK Parti'de ne görev alacağı merak konusu olan Hulusi Akar'ın yeni dönemde görevi belli oldu. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince hazırlanan haber bülteninde.
Milli Savunma eski Bakanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar'ın yeni dönemde ne görev alıp almayacağı merak ediliyordu. Bir kesim tarafından Akar'ın yeni bir görev almayacağı konuşulurken Akar'ın yeni görevi belli oldu.
Türkiye Büyük Millet Meclisi Kurulunda, Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş başkanlığında, Başkanlık Divanı ve ihtisas komisyonlarının üyeleri seçildi. Buna göre, TBMM Başkanvekilliğine AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Bekir Bozdağ, CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, YSP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ve MHP İstanbul Milletvekili Celal Adan seçildi.
TBMM Katip üyeliklerine AK Parti Mersin Milletvekili Havva Sibel Söylemez, AK Parti Ankara Milletvekili Kurtcan Çelebi, AK Parti İstanbul Milletvekili Rümeysa Kadak, AK Parti Kütahya Milletvekili Adil Biçer, AK Parti Mardin Milletvekili Muhammed Adak, AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, CHP Giresun Milletvekili Elvan Işık Gezmiş, CHP Osmaniye Milletvekili Asu Kaya, CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez ile İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk getirildi.
TBMM İdare amirliklerine ise AK Parti Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Eyyüpoğlu, AK Parti İzmir Milletvekili Alpay Özalan, AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan, CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, YSP Siirt Milletvekili Tuncer Bakırhan ile MHP Gaziantep Milletvekili Sermet Atay seçildi.
Ardından ihtisas komisyonlarının üyeleri belirlendi. TBMM'den edinilen bilgiye göre 29. dönemde İhtisas Komisyonları Başkanlıklarında, Hulusi Akar Milli Savunma Komisyon Başkanı olarak görev alacak.
MİLLİ SAVUNMA KOMİSYONU NEDİR?
Milli Savunma Komisyonu, Türkiye Büyük Millet Meclisi İçtüzüğü uyarınca faaliyet gösteren bir ihtisas komisyonudur.
27. Yasama Döneminde Komisyonun üye sayısı yirmi altı olarak belirlenmiştir. Komisyon üyelerinin on üçü Adalet ve Kalkınma Partisi Grubuna, altısı Cumhuriyet Halk Partisi Grubuna, üçü Halkların Demokratik Partisi Grubuna, ikisi Milliyetçi Hareket Partisi Grubuna ve ikisi İyi Parti Grubuna mensuptur. Komisyon, kendi üyeleri arasından bir başkan, bir başkanvekili, bir sözcü ve bir kâtip seçer.
Milli Savunma Komisyonu, TBMM Başkanlığınca kendisine havale edilen milli güvenlik, savunma, Türk Silahlı Kuvvetlerinin görevli veya emekli personeline ilişkin bu personelin beslenmesi, eğitimi, özlük hakları, harcırah düzenlemeleri ile mesleğe alınma, çıkarılma veya meslekte yükselmeleri ve benzeri konulardaki kanun tekliflerini görüşmektedir.