İsrail'e öfke dinmiyor: Emek ve Demokrasi Platformu alana indi!

İsrail'e öfke dinmiyor. İsrail'in Gazze'de bir hastaneyi hedef alması ve yüzlerce sivilin yaşamını yitirmesine tepkiler artarak devam ediyor. İsrail'e karşı Kayseri Emek ve Demokrasi Platformu'da alana inerek, tepkilerini dile getirdi. Ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bülteninde…

Youtube Kanalı
Abone Ol
TAKİP ET >>

Gazze'de bir hastaneyi hedef alarak binlerce sivili öldüren İsrail'e öfke dinmiyor. Kayseri Emek ve Demokrasi Platformu da Cumhuriyet Meydanı'nda kitlesel basın açıklaması yaparak tepkisini dile getirdi.

Emek ve Demokrasi Platformu adına basın açıklamasını okuyan Eğitim Sen Şube Başkanı Sedat Ünsal, İsrail'in savaş suçu işlediğini belirterek, “Gazze Sağlık Bakanlığı, Israil`in Gazze`deki hastaneye düzenlediği hava saldırısında en az 500 kişinin yaşamını yitirdiğini duyurdu. Yüzlerce bebek, çocuk, kadın, yaşlı demeden Siyonist İsrail Devleti katliamlarına devam ediyor. Katil, siyonist Israil, insanlık suçu, savaş suçu işliyor. Dünyanın dört bir yanında halklar, devletlerin İsrail'i destekleyen açıklamaları karşısında Filistin halkına destek açıklamaları/eylemlikleri düzenliyor. Emperyalist ABD ve AB'nin sürecin başından bu yana İsrail yanlısı tutumu, bu katliamların habercisiydi. Katliamlardan, işgalden, hastane saldırısından en az Israil kadar ABD ve AB de sorumludur. Dünya halkları, Filistin direniş güçleri katliama karşı tepki göstererek, Arap halklarının sokaklara çıkıp devletlere/hükümetlere baskı yapmaları için çağrıda bulundular. ABD ile İsrail` in savaş suçlarına karşı biriken öfke, bu vahşi katliamdan sonra daha da artıyor!” dedi.

İsrail'in katliamlarını kınamanın yeterli olmadığını belirten Ünsal, Türkiye'nin ve Dünya'nın yaptırım uygulaması gerektiğini belirterek, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Emperyalist/Siyonist güçlerin savaş suçlarını bu noktaya vardırması, gerici Arap rejimlerinin utanç verici sessizliklerini devam ettirmelerini de zorlaştırıyor. Nitekim çok sayıda Arap ülkesinin yönetimi, İsrail'in vahşi katliamını protesto ettiğini açıkladı. Bazı ülkelerde ise üç günlük yas ilan edildi. Hastane ve çevresinde açık havada yatan sivillerin bu şekilde bombalanması, Siyonist rejimin ve onu destekleyen batılı emperyalistlerin barbarlıkta herhangi bir sınır tanımadıklarını anti manipülasyon ve dezenformasyon çabalarına rağmen bir kez daha gözler önüne serdi. Bu katliamla Siyonist İsrail devletine yüklenen misyon aracılığıyla bölgede halklar arasında düşmanlık süreklileştirilmek isteniyor. Bölge bilinçli olarak bir kaos, çatışma, savaş ve terör ortamına sürükleniyor. İsrail Siyonizme e işlediği savaş/insanlık suçuna karşı halklar, Filistinlilerin yanındadır. Kayseri Emek Ve Demokrasi Platformu bileşenleri olarak bizler; Siyonist İsrail in katliamlanı karşısında sahte gözyaşı dökmek istemıyoruz. Kınıyoruz açıklaması yapmak istemiyoruz, Bizler; Ìsrail`in katliamcı politikalarına karşı; Türkiye`nin ve Dünyanın yaptırım uygulaması gerektiğini söylüyoruz. İsrail ile Türkiye arasında yapılan tüm ikili anlaşmalar iptal edilsin diyoruz. Filistin ablukası kaldırılsın, Filistin'e, Gazze'ye yönelik saldırılar son bulsun diyoruz. ABD üsleri kapatılsın, bölgede barış ve demokrasi ortamı sağlansın, halklar özgür kalsın diyoruz. Siyonistler ve Emperyalistler bölgeden derhal geri çekilsin diyoruz. Bir kez daha Filistin ve Gazze halkının yanında olduğumuzu ifade ediyor. Dünyanın ve Türkiye hükümetinin bu katliamlar karşısında yaptırım uygulaması gerektiğini söylüyoruz.”

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme